Marele rabin al Frantei, Gilles Bernheim, si-a anuntat demisia, dupa ce a recunoscut ca a plagiat

Rabinul, cea mai inalta autoritate evreiasca din Franta, a recunoscut la finele lui martie, dupa ce initial negase, ca a plagiat pentru a-si scrie lucrarea intitulata "Quarante meditations juives". Liderul religios, care anterior respinsese ferm acuzatiile de plagiat, a admis ca a reactionat "de maniera precipitata si...

Marele rabin al Frantei, Gilles Bernheim, si-a anuntat demisia, dupa ce a recunoscut ca a plagiat.

Rabinul, cea mai inalta autoritate evreiasca din Franta, a recunoscut la finele lui martie, dupa ce initial negase, ca a plagiat pentru a-si scrie lucrarea intitulata "Quarante meditations juives".

Liderul religios, care anterior respinsese ferm acuzatiile de plagiat, a admis ca a reactionat "de maniera precipitata si stangace", potrivit unui comunicat scris de la Ierusalim.

"Plagiatele demascate pe internet sunt adevarate", scrie Marele Rabin al Frantei, care adauga ca a incredintat o parte a "lucrarilor de cercetare si redactare" ale operei sale unui student, "din lipsa de timp".

"Este singura si unica data cand am facut un astfel de gest (...) A fost o teribila eroare (...). Am fost inselat. Cu toate aceastea, sunt vinovat", contina el.

Site-ul Strass de la philosophie descoperise, la jumatatea lui martie, similitudini ingrijoratoare intre cartea lui Gilles Bernheim, publicata in 2011 la Stock, si raspunsurile filosofului decedat Jean-Francois Lyotard catre Elisabeth Weber, publicate in 1996 in "Devant la loi" (Desclee de Brouwer).

Gilles Bernheim, in varsta de 60 de ani, a fost ales mare rabin al Frantei in 2008. El a mai publicat in 2008 "Le Rabbin et le cardinal" (Stock), alaturi de cardinalul Philippe Barbarin, arhiepiscop de Lyon. In decembrie, Benedict al XVI-lea folosise citate din ultimul sau eseu pentru a argumenta impotriva casatoriilor homosexuale.

hotnews.ro

 

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/marele-rabin-al-frantei-gilles-bernheim-si-a-anuntat-demisia-dupa-ce-a-recunoscut-ca-a-plagiat--5382.html

Citit 2127 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top