Cat ar trebui sa castigam ca sa traim ca in Vest

La preturile actuale, salariatul roman mediu are un sfert din puterea de cumparare a unui elvetian, o treime din cea a unui austriac si aproape jumatate din cea a unui italian.

Litrul de benzina costa 1,35 euro in Romania, dar doi euro in Norvegia, 1,80 euro in Italia, Danemarca si Olanda ori 1,70 euro in Grecia si Belgia. O paine de jumatate de kilogram costa 25-30 de eurocenti in Romania, dar ajunge deseori la 1-1,50 euro in Germania sau Franta.

Un apartament cu trei camere poate fi inchiriat intr-un cartier obisnuit din Bucuresti cu circa 300 de euro pe luna, dar o locuinta similara ca suprafata si distanta fata de centru costa in jur de 1.000 de euro la Roma, cam 1.500 de euro la Paris si poate ajunge la 2.000 de euro pe luna intr-o metropola nordica. Si lista poate continua, scrie Capital.

Calculele de mai sus se pot citi si altfel: de exemplu, castigi 700 de euro in Romania si ?i se propune o suma dubla in Italia? Avantajul la nivelul puterii de cumparare va fi, de fapt, de vreo 180 de euro lunar. Ai 1.000 de euro la Bucuresti, dar ai putea castiga 2.000 la Amsterdam? In realitate, vei primi doar 250 de euro in plus.

Citeste si alte articole pe:  http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/cat-ar-trebui-sa-castigam-ca-sa-traim-ca-in-vest-88195

Citit 2234 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top