Luxemburg, cel mai mare paradis fiscal din UE

Investitorii doresc siguranta deplina pentru banii lor, profit mare si impozite cât mai mici, conditii oferite nu numai în insule exotice, ci si în Europa. 'Nu trebuie sa cautam tocmai în Caraibe. E de ajuns sa privim la usa casei noastre', sustine inspectorul financiar Reinhard Kilmer. Potrivit acestuia, Marea Britanie...

Cel mai mare paradis fiscal din spaţiul comunitar este Luxemburgul, ţara în care banii pot fi, legal, feriţi de fisc, informează Deutsche Welle.

Investitorii doresc siguranţă deplină pentru banii lor, profit mare şi impozite cât mai mici, condiţii oferite nu numai în insule exotice, ci şi în Europa. 'Nu trebuie să căutăm tocmai în Caraibe. E de ajuns să privim la uşa casei noastre', susţine inspectorul financiar Reinhard Kilmer. Potrivit acestuia, Marea Britanie protejează Insulele Canalului şi Insula Man, iar Franţa are principatul Monaco. În plus, Europa mai are bătăi de cap cu Elveţia, Luxemburg şi Austria. Randamentele poate nu sunt atât de grozave ca cele din Insulele Virgine, însă depozitele sunt extrem de sigure, susţine Kilmer.

Cel mai mare paradis fiscal al comunităţii europene este Marele Ducat de Luxemburg, stat fondator al Uniunii. Însă ministrul finanţelor, Luc Frieden, respinge ideea că Luxemburgul este un paradis fiscal. 'Suntem un centru financiar european şi nu încurajăm evaziunea', a declarat în repetate rânduri Luc Frieden.


În micuţul stat funcţionează 141 de bănci din 26 de ţări. Timp de mai multe decenii, Luxemburgul şi-a câştigat reputaţia de oază fiscală sigură. Volumul fondurilor de investiţii se ridică la aproximativ 2100 de miliarde de euro, estimează biroul de consiliere financiară Ogier. Aceste fonduri sunt scutite de taxe. Pentru a-şi proteja profiturile de mâna lungă a fiscului, multe concerne internaţionale şi-au deschis filiale în Marele Ducat. Conform legislaţiei europene în vigoare, procedura este permisă. Banii proveniţi din străinătate au săltat Luxemburgul în fruntea clasamentului european al veniturilor pe cap de locuitor.

Europarlamentarul german Sven Giegold, expert financiar al formaţiunii Verzilor, cere mai multă transparenţă din partea firmelor. 'Orice companie ar trebui să menţioneze în bilanţul anual câte filiale are, ce profituri a înregistrat, unde anume au fost obţinute profiturile şi cât impozit a plătit', susţine Giegold.

Într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung, ministrul Luc Frieden s-a arătat dispus să analizeze posibilitatea de a transmite automat în străinătate veniturile aferente dobânzilor, dar numai în cazul investitorilor particulari din afara Luxemburgului. Declaraţiile sale au fost criticate în Luxemburg. 'Secretul bancar trebuie păstrat', au cerut tinerii democraţi.

UE nu răspunde de politica fiscală a fiecărui stat membru, iar competiţia ratelor de impozitare este dorită. De ani de zile, europenii încearcă să găsească o bază unitară de evaluare, adică să stabilească ce anume din avere sau din venit ar trebui, în general, impozitat. Experţii sunt de părere că demersul e inutil. În schimb, transparenţa este necesară mai ales luând în considerare posibile furtuni financiare în oazele fiscale europene, caz în care celelalte state membre ar putea fi invitate să ia parte la operaţiunea de salvare.

Partenerii europeni au contribuit cu zece miliarde de la salvarea Ciprului. Valoarea băncilor din micul stat insular era de şapte ori mai mare decât performanţa economică anuală a ţării. În Luxemburg, acest raport este de 22 de ori mai mare. (Agerpres)

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/luxemburg-cel-mai-mare-paradis-fiscal-din-ue--5161.html

Citit 2845 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top