Contraceptivele Diane, de evitat. Acestea au fost interzise deja in Franta

Contraceptivele Diane 35, folosite de zeci de mii de românce, nu vor mai putea fi folosite ca tratament pentru prevenirea sarcinilor nedorite. Aceasta este recomandarea facuta de Agentia Nationala a Medicamentului, dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a reevaluat efectele adverse ale acestor pilule. „Se recomanda...

Contraceptivele Diane 35, folosite de zeci de mii de românce, nu vor mai putea fi folosite ca tratament pentru prevenirea sarcinilor nedorite. Aceasta este recomandarea făcută de Agenţia Naţională a Medicamentului, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a reevaluat efectele adverse ale acestor pilule.

„Se recomandă medicilor să nu mai dea pacientelor Diane35 ca şi contraceptiv, dar trebuie să se ţină cont de acţiunea sa contraceptivă, astfel încât dacă se foloseşte acest medicament pentru acţiunea antiacneică nu trebuie asociat cu alt contraceptiv”, a declarat Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Mai mult, din luna mai a anului acesta, doar medicii dermatologi îl vor mai putea recomanda pacientelor, în caz de acnee severă, de cădere sau creştere excesivă a părului, însă numai după un consult amănunţit.

În ultimii 25 de ani s-au înregistrat 125 de cazuri de tromboze şi patru decese

Decizia vine ca urmare a unui scandal apărut la începutul anului, după ce Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) din Franţa a anunţat că în ultimii 25 de ani s-au înregistrat 125 de cazuri de tromboze şi patru decese „imputabile unei tromboze venoase cauzate de Diane 35”.

Prescrise pentru 315.000 de femei în Franţa, pilulele „Diane 35” au primit autorizaţia de punere pe piaţa franceză în 1987 ca tratament împotriva acneei, dar utilizarea iniţială a fost deturnată, fiind administrate oral drept contraceptiv.

Contactaţi de gândul, la vremea respectivă, reprezentanţii companiei farmaceutice care produce acest tratament de contracepţie s-au declarat surprinşi de măsura luată de ANSM din Franţa.

"Suntem surprinşi de măsura luată de ANSM. Nu ştim să existe dovezi ştiinţifice noi care să determine modificarea evaluării pozitive a raportului beneficii / riscuri pentru medicamentul Diane-35. Compania Bayer va colabora îndeaproape cu ANSM pentru a răspunde tuturor întrebărilor pe care autoritatea franceză le-ar putea avea", au declarat pentru gândul reprezentanţii companiei farmaceutice.

Peste 28.700 de românce au luat anul trecut Diane 35

Anticoncepţionalele Diane 35 au fost lansate în 1987. Tratamentul cu aceste pilule este aprobat oficial în 135 de state, iar aceste contraceptive se comercializându-se în 116 ţări, printre care se numără şi România.

Potrivit datelor obţinute de gândul de la IMS Health România (companie care furnizează servicii de cercetare pentru industria farmaceutică şi de servicii medicale), numai anul trecut pe teritoriul ţării noastre s-au vândut 344 438 cutii.

În urma acestor date, calculele realizate de gândul arată că anul trecut peste 28. 700 de românce au urmat un tratament cu anticoncepţionalele Diane 35.gandul.info

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/contraceptivele-diane-de-evitat-acestea-au-fost-interzise-deja-in-franta--3686.html

Citit 2203 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top