Afacerea Cahuzac loveşte şi în Frontul Naţional

Afacerea Cahuzac loveşte şi în Frontul Naţional

Scandalul Cahuzac, după numele fostului ministru al Bugetului din Franţa, care a recunoscut că a deţinut un cont bancar nedeclarat în Elveţia, a pătat preşedinţia lui François Hollande. Dedesubturile afacerii, scoase la lumină de ziarul Le Monde arată şi legăturile întreţinute de fostul ministru socialist cu extrema dreaptă.

Jérôme Cahuzac a putut să-şi deschidă în 1992 un cont bancar în Elveţia, graţie intervenţiei lui Philippe Péninque. Acesta din urmă nu este altul decât omul misiunilor speciale ale clanului Le Pen, întemeietorul Frontului Naţional, partidul de extremă dreapta din Franţa.

Mai mult decât atât, Le Monde afirmă că banii plasaţi de Cahuzac pe acel cont secret elveţian ar proveni din câştigurile realizate în minele de argint din Peru. Or acest montaj economico-financiar a fost realizat tot de un grup de foşti militanţi la GUD, organizaţie studenţească de extremă dreapta, extrem de violentă, pe care o frecventa însă cuplul Cahuzac în acea epocă.

Patricia, soţia lui Jérôme, provine dintr-o famile bună, cum se spune, din burghezia franceză. Ea îl va antrena pe soţul ei în mediul studenţilor Facultăţii de Drept Assas, acolo unde se afla nucleul dur al militanţilor GUD. Acolo va face cunoştinţă viitorul chirurg Cahuzac cu Péninque, cel care îl va ajuta ulterior să-şi investească banii câştigaţi din operaţiile estetice în conturi elveţiene şi mine peruane.

Dacă afacerea contului bancar nedeclarat este gravă din punct de vedere legal pentru Cahuzac, legăturile secrete şi strânse cu extrema dreaptă sunt ruşinoase din punct de vedere moral pentru acest chirurg devenit deputat şi apoi ministru socialist.

Philippe Péninque, om din umbră şi Marine Le Pen, lidera partidului extremist, nu ies nici ei bine din aceste dezvăluiri, scoţând în evidenţă legăturile întreţinute de extrema dreaptă cu lumea sumbră a afacerilor, o lume denunţată până acum de toată familia Le Pen.

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/afacerea-cahuzac-loveste-frontul-national

Citit 2306 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top