Vânătorii de medici recrutează cadre medicale în România

Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, citată de Agerpres.

Intrarea României în Uniunea Europeană în 2007 'a făcut ca activitatea noastră să ia avânt', afirmă Sophie Leroy, fondatoarea uneia dintre aceste agenţii, Arime.

Românii sunt preferaţi din două motive. Primul este de ordin financiar: un medic român câştigă între 300 şi 400 de euro pe lună în ţara sa; al doilea este legat de importanţa predării limbii franceze în şcolile româneşti.

Cât de multe companii de acest fel există în Franţa? 'Incertitudinea este completă', declară Patrick Romestang, care se ocupă de problemele de demografie medicală în cadrul Ordinului Medicilor din Franţa. Dar Agenţia France Presse a descoperit o duzină pe Internet.

Acesta este şi cazul Medicis Consult, o societate privată specializată în recrutarea de medici străini, care percepe o taxă de 8.000 de euro. Preţul include găsirea candidatului, verificarea diplomelor sale şi asigurarea demersurilor administrative în vederea angajării.

Primari sau directori de spitale nu ezită să facă apel la astfel de structuri, franceze ori străine. Este un fenomen 'relativ nou', care datează de trei-patru ani, afirmă Mathilde Reynaudi, autoarea unui studiu pe acest subiect de la Centrul de analize strategice (CAS).

Cei mai mulţi dintre candidaţi sunt din ţări ale UE şi au diplome europene ce le permite să practice în Franţa, la fel ca medicilor francezi. 'Avem o mulţime de candidaţi în Grecia, unde condiţiile de muncă s-au deteriorat', spune Zuzanna Jendryczko,de la firma Paragona, cu sediul în Polonia. Din 2006, ea a recrutat pentru centrele medicale din nordul Franţei în special anestezişti, gastroenterologi, radiologi sau generalişti.

Pe această piaţă în curs de dezvoltare, 'beneficiile sunt foarte variabile, atât în termeni de preţ, cât şi de conţinut', spune Mathilde Reynaudi, de la CAS. Unele dintre firmele care se ocupă de recrutare se limitează să 'vândă CV-ul, fără să explice recruţilor condiţiile reale de muncă', subliniează ea.Nepregătiţi, aceşti medici se luptă pentru a se integra şi a-şi face o clientelă şi sfârşesc în a renunţa

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/franta-vanatorii-de-medici-recruteaza-cadre-medicale-in-romania_1174107.html#ixzz2ST2brUJy 

Citit 2319 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top