Franta va intra in recesiune in 2013 - Comisia Europeana

Franta urmeaza sa intre in recesiune, pe masura ce cresterea economica din zona euro incetineste si va fi mai mica decat era de asteptat, potrivit unui raport sumbru al Comisiei Europene....

Franta urmeaza sa intre in recesiune, pe masura ce cresterea economica din zona euro incetineste si va fi mai mica decat era de asteptat, potrivit unui raport sumbru al Comisiei Europene.

Previziunile Comisiei arata ca cresterea economica din zona euro se va reduce cu 0,4 la suta, in 2013, fata de previziunea de 0,3 la suta din luna februarie, anunta BBC.

Franta va intra astfel in recesiune, in acest an, cu o crestere negativa de 0,1 la suta si un somaj care va ajunge la 10,9 la suta, in 2014, de la 10,6 la suta, in prezent.

CE a prezis ca deficitul Frantei va creste accentuat, de la 3,9 la suta din PIB, in 2013, la 4,2 la suta, in 2014.

Comisarul european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, a spus, vineri, ca ar fi "rezonabil" sa fie acordati Frantei alti doi ani pentru a indeplini tinta de deficit a Uniunii Europene, de 3 la suta.

Cu toate acestea, un oficial al Ministerului de Finante al Frantei a afirmat ca, in ciuda comentariilor lui Rehn, tara va cauta sa indeplineasca tinta de 3 la suta in anul 2014.

Somajul din zona euro urmeaza sa ajunga la o medie de 12,2 la suta, in anul 2013, de la 11,4 la suta, in 2012. In cazul Greciei si Spaniei, somajul ar urma sa atinga un varf de 27 la suta.

Potrivit lui Rehn, "trebuie facut tot ce trebuie pentru a depasi criza somajului", adaugand insa ca PIB al zonei euro va creste cu 1,2 la suta, in anul 2014.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/economie/recesiune/franta-va-intra-in-recesiune-in-2013-comisia-europeana-1233442

Citit 2216 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top