Dacia, crestere a vanzarilor in Franta mai mare decat Mercedes si Fiat

Dacia este pe val in Franta, constructorul roman de automobile reusind sa obtina cea mai mare crestere a inmatricularilor, in primele patru luni din acest an.

Astfel, avansul inregistrat a fost de 23%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 30.352 unitati, in timp ce per total piata franceza a consemnat o scadere de 12,3%, la 591.741 unitati, scrie La Tribune.

Sandero a fost cel mai bine vandut model al constructorului autohton, plasandu-se pe locul al 10-lea, cu 12.395 unitati si o cota de piata de 2,1%. Liderul este modelul Renault Clio IV, cu 37.141 unitati vandute si cota de piata de 6,3%.

SUV-ul Duster se situeaza pe pozitia a 15-a, cu 10.400 de unitati inmatriculate si cota de piata 1,8%, Lodgy pe 30, cu 4.559 unitati si cota de 0,8%, in timp ce Dacia Dokker se afla pe 74, cu 2.255 unitati si o cota de piata de 0,4%, conform datelor publicate joi de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile.

Producatorii auto care au mai inregistrat cresteri au fost Hyundai (19%), KIA (6,9%), Lexus (5,3%), Fiat (4,8%) si Toyota (3%).

In schimb, grupul Renault, care detine Dacia, a avut un declin de 13,3%, iar celalat constructor francez, PSA Peugeot Citroen, a scazut cu 12%.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/dacia/vanzari/dacia-crestere-a-vanzarilor-in-franta-mai-mare-decat-mercedes-si-fiat-1233312

Citit 2157 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top