11 ţări care sunt cel mai puţin vizitate

Foarte multe tari "se bat" în statistici pentru a dovedi ca numarul turistilor care le viziteaza este mare (foarte mare, cel mai mare...), însa aproape nimeni nu le pomeneste pe acelea situate la polul opus al clasamentului - tari în care turistii nu vor sau nu pot sa ajunga. Potrivit datelor furnizate de Organizatia...

Potrivit datelor furnizate de Organizaţia Naţiunilor Unite, Franţa este cea mai vizitată ţară din lume (79,5 milioane de turişti au vizitat-o anul trecut), urmată de Statele Unite şi China.

Bloggerul norvegian  Gunnar Garfors, care a vizitat 197 din cele 198 de ţări existente pe glob (a "ratat" doar Insulele Capului Verde, dar intenţionează să ajungă şi acolo), a avut răbdarea de a întocmi un clasament al celor mai puţin vizitate ţări.

Insulele Solomon (~23,000 turişti) - Solomon este de fapt un arhipeleag de aproximativ 1.000 de insule dim Pacificul de Sud. Cei care vizitează aceste insule trebuie să dea dovadă de mult spirit de aventură, pentru că s-ar putea simţi ca în serialul Lost.

Afghanistan (~17,500 turişti) - Talibani, opiu, sărăcie. Este clar de ce această ţară nu este pe lista de priorităţi a turiştilor.

Comoro (~15,000 turişti) - Un lanţ de insule, situat între Madagascar şi Afica continentală. Mai puţin de un milion de locuitori, câteva hoteluri, o situaţie relativ instabilă şi, pe deasupra, greu accesibilă. Un loc în care s-ar duce cineva care are atâţia bani incât să mai bifeze vizitarea încă a unui loc exotic.

San Tome şi Principe (~8,000 turişti) - O ţară insulară, situată în lagul coastei vestice a Africii. Aproape toată economia ţării se bazează pe cacao. 

Turkmenistan (~7,000 turişti) - Una dintre fostele republici sovietice, se pare că Turkmenistanul regretă timpurile trecute. Pentru a primi o viză de turist în Turkmenistan, este necesar că doritorul să îndeplinească atât de multe condiţii, încât numai cei foarte determinaţi sau cei care chiar au nevoie să ajungă acolo au răbdarea să parcurgă toţi paşii.

Chiar dacă este supranumită "a doua ţară nebună din lume" (după Coreea de Nord, bineînţeles), ai un sentiment de siguranţă văzând atâţia poliţişti pe stradă.

Una dintre atracţiile principale este "Poarta Iadului" (foto) un crater în flăcări situat în mijlocul deşertului Karakum. 

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/11-tari-care-sunt-cel-mai-putin-vizitate--8040.html

Citit 2729 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top