Ne aşteaptă o decizie de aderare la Schengen până la sfârşitul lui 2013

Tarile care au blocat decizia privind aderarea României si Bulgariei la Schengen au fost Olanda, Germania si Franta. Aceasta a sugerat ca obtinerea unui consens va fi dificila deoarece mai multe tari sunt sceptice cu privire la extinderea acestei zone de libera circulatie. Sursa a subliniat ca situatia nu se va schimba nici daca...

Problema extinderii spaţiului Schengen a devenit în întregime politică şi nu este aşteptată nicio decizie până la sfârşitul lui 2013, a declarat o sursă diplomatică din cadrul Consiliului Uniunii Europene.

Ţările care au blocat decizia privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen au fost Olanda, Germania şi Franţa.

Aceasta a sugerat că obţinerea unui consens va fi dificilă deoarece mai multe ţări sunt sceptice cu privire la extinderea acestei zone de liberă circulaţie.

Sursa a subliniat că situaţia nu se va schimba nici dacă rapoartele Comisiei Europene elaborate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, de la sfârşitul lui 2013, vor fi pozitive.

Rugat să comenteze planurile de prevenire a turismului pentru beneficii sociale dinspre estul către vestul Europei, diplomatul a afirmat că cel mai important este ca UE să respecte propria legislaţie.

După întâlnirea Consiliului Afaceri Interne la începutul lui martie, doar zece ţări şi-au declarat sprijinul faţă de aderarea Bulgariei şi României la Schengen.

Mediafax

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/ne-asteapta-o-decizie-de-aderare-la-schengen-pana-la-sfarsitul-lui-2013--6389.html

Citit 2189 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top