Primul câine din România specializat în salvarea victimelor avalanşelor, donat Salvamont Argeş

Potrivit directorului Serviciului Public Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, o delegatie a salvamontistilor argeseni a participat la un curs de antrenament al câinilor de avalansa, în Savoia (Franta), care a durat o saptamâna. În acest context, Asociatia "Pays de Savoie Solidaire" a donat Serviciului Public...

Primul câine din România specializat în salvarea victimelor surprinse de avalanşă, un Border Collie, de şapte luni, a fost donat salvamontiştilor argeşeni de către o asociaţie franceză.

Potrivit directorului Serviciului Public Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, o delegaţie a salvamontiştilor argeşeni a participat la un curs de antrenament al câinilor de avalanşă, în Savoia (Franţa), care a durat o săptămână.

În acest context, Asociaţia "Pays de Savoie Solidaire" a donat Serviciului Public Salvamont Argeş un câine rasa Border Collie, în vârstă de şapte luni, care se numeşte Helios.

"Delegaţia noastră a fost compusă din mine şi Valentin Retevoi, şef formaţie Nucşoara, iar în acest context, Asociaţia «Pays de Savoie Solidaire» a donat Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş un câine rasa Border Collie. Pre-formarea şi antrenamentul preliminar al câinelui au fost făcute de către domnul Guy Anciaux, unul dintre cei mai renumiţi monitori de câini de avalanşă, şef al corpului de monitori de câini de avalanşă din cadrul Federaţiei Franceze a Conductorilor de Câini de Avalanşă. Persoana răspunzatoare de continuarea antrenamentului câinelui, sub supravegherea directă a lui Anciaux voi fi eu, iar antrenamentul va aduce câinele, ca în jurul vârstei de doi ani, în faza operaţională, să fie capabil să caute victime în avalanşă", a spus Sănduloiu.

El a precizat că acesta este primul câine de avalanşă aflat în posesia unui serviciu Salvamont din ţară.

Sănduloiu a mai spus că în judeţul Argeş urmează să fie înfiinţat primul centru de formare din ţară pentru persoane care se vor ocupa de creşterea şi educarea câinilor pentru astfel de operaţiuni.

Mediafax

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/primul-caine-din-romania-specializat-in-salvarea-victimelor-avalanselor-donat-salvamont-arges--6136.html

Citit 2180 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top