Criza a îngheţat vacanţele de vară ale europenilor

Doar 54- dintre europeni vor sa calatoreasca în concediul de vara, releva un barometru Ipsos-Europ Assistance facut public ieri. Potrivit AFP, care citeaza sondajul, explicatia consta în prelungirea crizei, care a dus la modificarea comportamentelor. Proportia indicata de studiul realizat în Franta, Germania, Marea Britanie,...

Numărul europenilor care au de gând să plece în vacanţă în această vară este cel mai mic înregistrat din ultimii 13 ani.

Doar 54% dintre europeni vor să călătorească în concediul de vară, relevă un barometru Ipsos-Europ Assistance făcut public ieri. Potrivit AFP, care citează sondajul, explicaţia constă în prelungirea crizei, care a dus la modificarea comportamentelor. Proporţia indicată de studiul realizat în Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia şi Austria este cu 4 puncte de procentaj mai mică decât cea din 2012 şi cea mai scăzută din 2000 în ce priveşte intenţia de a pleca în concediu, între iunie şi septembrie, a europenilor intervievaţi. Comparativ cu 2011, scăderea este chiar de 12 puncte, conform barometrului realizat prin intervievarea unui eşantion reprezentativ de 4048 de europeni. "Criza îşi face simţite efectele în mod durabil. Există o corelaţie evidentă între intensitatea ei şi reculul intenţiilor de plecare în vacanţă, iar vacanţele nu mai reprezintă un sanctuar, nici măcar pentru francezi", a rezumat pentru AFP directorul general al Europ Assistance, Martin Vial. Acesta a notat că, faţă de finele anilor 2000, decalajul este unul uriaş, având în vedere că atunci cel puţin şase din 10 europeni îşi exprimau intenţia de a pleca în concediu pe perioada verii.

 

Doar britanicilor le-a revenit cheful

 

Cele mai afectate sunt ţările din sudul Europei, unde şomajul este cel mai ridicat. Astfel, mai puţin de unul din doi spanioli (42%) au de gând să plece în vacanţă în această vară, adică un prag istoric, de la 51% în 2012 şi 65% în 2011, cu 23 de puncte mai puţin în doi ani. "Şi mai spectaculos", potrivit lui Vial, în cazul italienilor, intenţiile de plecare în vacanţă au înregistrat un recul de 10 puncte într-un an şi de 25 de puncte în doi ani, proporţia celor care afirmă că vor merge în concediu vara aceasta fiind de numai 53%, de la 78% în 2011. Scăderi puternice s-au înregistrat însă şi în Belgia (59%), minus 10 puncte şi în Franţa (62%), minus 8 puncte, ţări până acum relativ scutite de această tendinţă. În ceea ce-i priveşte pe germani şi austrieci, intenţiile lor de a pleca în concediu în această vară au rămas relativ stabile, la 52%, respectiv 57%, iar britanicii chiar au progresat (56%), după o scădere de 10 puncte în 2012.

În ceea ce priveşte bugetul, 47% dintre europenii intervievaţi şi 58% dintre cei care afirmat că vor pleca în vacanţă şi-au declarat şi intenţia de a face economii cu acest prilej, în frunte cu spaniolii. În medie însă, bugetul de vacanţă se menţine la 2100 de euro, Marea Britanie fiind exclusă. Dar, ca priorităţi, climatul rămâne principalul factor în alegerea vacanţelor, în mai mare măsură decât bugetul, deşi se menţin particularităţi naţionale: climatul este criteriul prioritar pentru belgieni şi francezi, în timp ce spaniolii se orientează după buget, iar germanii şi austriecii au în vedere în primul rând riscul de atentate.

Ca destinaţii, 64% dintre europenii care spun că vor merge în vacanţă aleg marea, iar Europa rămâne în fruntea preferinţelor, atrăgându-i pe 81% din cei care merg în concediu.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/criza-a-inghetat-vacantele-de-vara-ale-europenilor--11176.html

Citit 2261 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top