BRICS, marile economii emergente, consuma la fel de multa electricitate ca tarile industrializate din G7

Cele cinci state membre ale "BRICS" (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) au consumat pentru prima oara in 2012 la fel de multa electricitate ca si tarile din G7 (Statele Unite, Germania, Franta, Marea Britanie, Canada, Italia), potrivit unui studiu publicat miercuri si citat de AFP....

Cele cinci state membre ale "BRICS" (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) au consumat pentru prima oara in 2012 la fel de multa electricitate ca si tarile din G7 (Statele Unite, Germania, Franta, Marea Britanie, Canada, Italia), potrivit unui studiu publicat miercuri si citat de AFP.

In spatiul a zece ani, consumul de electricitate al celor cinci mari economii emergente s-a dublat, in timp ce cel al celor sapte mari tari industrializate a stagnat, arata studiul cabinetului Enerdata.

Anul trecut, BRICS a consumat 6.800 terawati/ora, la fel ca si G7, in conditiile in care consumul lor era de 3.000 TWh in 2002. Dar necesarul de electricitate pare sa incetineasca usor: cresterea celor cinci tari a fost de 5% anul trecut, fata de o medie de 8% din 2000.

Mai general, consumul de energie (si nu doar de electricitate) al BRICS a sustinut cererea mondiala anul trecut, cu o crestere de 3,7%, fata de 1,1% pentru G20, care reprezinta 80% din consumul mondial.

Dar tendinta a fost de incetinire in 2012: in 2011, cresterea consumului BRICS a fost de 6% iar cea a G20 de 2%.

Principala explicatie: incetinirea spectaculoasa a cererii Chinei, care a progresat cu circa 4% fata de aproape 8% in 2011. Or China a devenit primul consumator mondial de energie, depasind Statele Unite.

Emisiile de CO2 au crescut cu 1,4% anul trecut, potrivit Enerdata, respectiv un pic mai mult decat cresterea consumului. O data cu tranzitia de la carbune la gaze, Statele Unite si-au redus emisiile cu peste 3%. Dar, in afara de Canada, emisiile au crescut peste tot in lume, inclusiv in tarile europene.

Vestea incurajatoare a raportului vine din intensitatea energetica, respectiv energia consumata in raport cu PIB-ul tarilor. Rata a scazut cu 1,7% in medie in G20, cu reduceri marcante in Statele Unite, in China si in Japonia.

Citeste si alte articole pe:  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14898294-brics-marile-economii-emergente-consuma-fel-multa-electricitate-tarile-industrializate-din-g7.htm

Citit 2435 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top