Un elev de la Naţional a ajuns în lotul pentru Balcaniada de Matematică

În competitia oficiala, vor intra echipe de câte 6 elevi din 10 tari, precum Albania, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia sau Muntenegru. Proba cu o durata de 4 ore si jumatate va fi sustinuta însa, pe 23 iunie, si de catre concurenti din 9 tari invitate, printre care SUA, Franta, Indonezia, Arabia Saudita ori Azerbaidjan. Andrei...

 

Andrei Paşa, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional, s-a calificat în lotul care va reprezenta România la Balcaniada de Matematică pentru Juniori. Competiţia va avea loc în Antalya (Turcia), în perioada 21-26 iunie, reunind performeri la matematică din clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a, a căror vârstă nu depăşeşte 15 ani şi jumătate.

În competiţia oficială, vor intra echipe de câte 6 elevi din 10 ţări, precum Albania, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia sau Muntenegru. Proba cu o durată de 4 ore şi jumătate va fi susţinută însă, pe 23 iunie, şi de către concurenţi din 9 ţări invitate, printre care SUA, Franţa, Indonezia, Arabia Saudită ori Azerbaidjan. Andrei Paşa s-a calificat în lotul de juniori al României clasându-se pe locul II în urma barajelor. „Olimpiada Naţională a reprezentat prima selecţie. În urma acesteia, au fost selectaţi 68 de elevi care au intrat într-un prim baraj şi au rămas 22. Apoi, a urmat un stagiu de pregătire la finalul căruia au fost date două baraje şi au rămas 12. După ultimul stagiu de pregătire, au mai fost două baraje (pe 24 şi 25 mai - n.r.), în urma cărora au rămas 5. Asta pentru că unul dintre elevii din lot s-a calificat automat (din lotul de seniori - n.r.), fără să mai treacă prin baraje. Au fost în total 6 testări, adică 24 de ore de rezolvat efectiv probleme, ca să nu mai discutăm de stagiile de pregătire, în timpul cărora au avut un regim de lucru de 6-8 ore pe zi şi de pregătirea făcută în particular, sub îndrumarea noastră. Andrei a muncit foarte mult, e destul de obosit, dar şi fericit că poate să participe. Pe lângă pasiune şi multă muncă, trebuie să te şi ajute Dumnezeu să rezişti până la capăt, regimul de lucru al olimpicilor la matematică fiind similar cu al fetiţelor care obţin medalii la gimnastică”, a precizat tatăl lui Andrei, care predă matematică la Facultatea de Construcţii a Universităţii „Gh. Asachi”. Anul trecut, olimpicul a fost foarte aproape să se califice la Balcaniada de Matematică pentru Juniori, ratând primele 6 poziţii după ultimul baraj. Până la Balcaniadă, Andrei va mai participa la un stagiu de pregătire pe algebră, geometrie, combinatorică şi teoria numerelor. Acesta se va desfăşura la Buzău, la scurt timp după sesiunea specială a evaluării naţionale.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/un-elev-de-la-national-a-ajuns-in-lotul-pentru-balcaniada-de-matematica--10813.html

Citit 2233 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top