GDF Suez a intrat in proiectul Nabucco

Compania austriaca OMV a vandut aproximativ 9 la suta din proiectul gazoductului Nabucco catre GDF Suez, una dintre cele mai importante companii din sectorul energetic din Franta.
Stiri Franţa....

Compania austriaca OMV a vandut aproximativ 9 la suta din proiectul gazoductului Nabucco catre GDF Suez, una dintre cele mai importante companii din sectorul energetic din Franta.

Tranzactia vine la scurt timp dupa ce OMV a preluat participatia detinuta de fostul proprietar RWE, se arata intr-un comunicat al OMV, remis marti Ziare.com.

Tranzactia va fi supusa unor conditii si se va incheia in a doua jumatate a acestui an.

Dupa incheierea tranzactiei, compania care va opera gazoductul Nabucco va fi detinuta de sase firme: BEH (Bulgaria), Botas (Turcia), FGSZ (Ungaria), GDF Suez (Franta), OMV (Austria) si Transgaz (Romania).

"Prin consolidarea acestui parteneriat pan-european suntem in asteptarea deciziei consortiului Shah Deniz II cu privire la rutele de transport catre Europa", a declarat Gerhard Roiss, director executiv al OMV.

Pretul de achizitie si conditiile din contract nu au fost facute publice.

Nabucco va aproviziona cu gaze intre 15 si 20 de tari, legand Austria de Turcia, trecand prin Ungaria, Romania si Bulgaria. Initial, proiectul trebuia sa lege Europa Centrala de frontiera de est a Turciei, insa, din cauza problemelor legate de furnizori, traseul a fost redus pana la 1.300 de kilometri, de la 3.900.

Gazoductul ar trebui sa furnizeze in jur de 23 de miliarde de metri cubi de gaze, reprezentand circa 8 la suta din necesarul din Europa, care se ridica la 300 de miliarde de metri cubi anual. Lucrarile vor incepe in 2015, iar livrarile din 2018.

T.B.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/economie/gaz/gdf-suez-a-intrat-in-proiectul-nabucco-1237776

Citit 2318 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top