Manifestaţie de amploare împotriva căsătoriilor gay

Legea este promulgata de opt zile si prima astfel de casatorie va fi oficiata miercuri la Montpellier (sud-est), dar criticii sai nu au renuntat la o ultima demonstratie de forta, într-un climat deosebit de tensionat în aceasta zi de sarbatoare a mamelor în Franta. "Ultima sarbatoare a mamelor înainte de...

Zeci de mii de opozanţi faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex, care tocmai au fost legalizate în Franţa, au început să defileze, ieri, la Paris sub o supraveghere strictă, autorităţile temându-se de eventuale violenţe, relatează AFP.

Legea este promulgată de opt zile şi prima astfel de căsătorie va fi oficiată miercuri la Montpellier (sud-est), dar criticii săi nu au renunţat la o ultimă demonstraţie de forţă, într-un climat deosebit de tensionat în această zi de sărbătoare a mamelor în Franţa. "Ultima sărbătoare a mamelor înainte de lichidare!", proclama o pancartă vizibilă în mulţimea de manifestanţi, dintre care mulţi scandau sloganuri ostile Guvernului socialist. Promisă de François Hollande în campania prezidenţială, apărată de stânga, "căsătoria pentru toţi" a generat o opoziţie puternică în Franţa, în special în cadrul dreptei şi a mediilor catolice. Cu trenuri şi maşini venite din provincie, "la Manif pour tous" mizează pe o participare similară celei din 24 martie, când a scos "peste un milion de persoane în stradă".  Poliţia se aşteaptă la aproximativ 200.000 de manifestanţi şi cifrează la câteva sute "ultraşii" care ar putea să vrea să comită violenţe.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/manifestatie-de-amploare-impotriva-casatoriilor-gay--10594.html

Citit 2113 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top