Captură record. Un milion de doze de aspirină contrafăcută provenită din China

Autoritatile franceze au descoperit circa 1,2 milioane de doze de aspirina contrafacuta provenite din China. Captura, considerata cea mai importanta de acest gen realizata vreodata de serviciile vamale în Franta si în Uniunea Europeana, a fost facuta la 17 mai în portul Le Havre /vest/, a anuntat sâmbata Ministerul...

Autorităţile franceze au descoperit circa 1,2 milioane de doze de aspirină contrafăcută provenite din China. Captura, considerată cea mai importantă de acest gen realizată vreodată de serviciile vamale în Franţa şi în Uniunea Europeană, a fost făcută la 17 mai în portul Le Havre /vest/, a anunţat sâmbătă Ministerul Economiei, preluat de AFP.


Medicamentele erau ascunse într-un transport de ceai. În eşantioane nu a fost găsit niciun principiu activ al aspirinei, pudra din pliculeţe având în compoziţie în cea mai mare parte glucoză, a precizat ministerul.

Marfa urma să fie livrată unei societăţi spaniole cu sediul în insulele Baleare, după toate aparenţele o companie-paravan, pentru a fi vândută ulterior în peninsula iberică, în sudul Franţei şi în Africa francofonă.

Recordul precedent al vameşilor francezi datează din octombrie 2011, când tot la Havre a fost interceptat un transport de medicamente contrafăcute provenite tot din Asia. Între cele două tone de medicamente găsite atunci se aflau antiinflamatoare musculare, unguente pentru ochi, suplimente cu vitamine sau soluţii împotriva căderii părului.

În iulie 2012, în Africa, o operaţiune vamală internaţională desfăşurată în 16 porturi a dus la confiscarea a nu mai puţin de 82 de milioane de doze de medicamente contrafăcute - adică fără principiu activ - sau de contrabandă - adică fără autorizaţie, notează AFP. (Agerpres)

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/captura-record-un-milion-de-doze-de-aspirina-contrafacuta-provenita-din-china--10542.html

Citit 2191 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top