Cele mai faimoase sortimente de miere din lume

Mierea este produsa in aproape toate tarile lumii si, in functie de vegetatia si flora din fiecare regiune, acest produs are arome si culori diferite: de la mierea alba din Etiopia pana la cea cu lavanda din Franta sau cea de pin din Turcia. Suntem obisnuiti cu mierea de salcam sau mierea de tei pe care apicultorii o vand cu mandrie la noi....

Mierea este produsa in aproape toate tarile lumii si, in functie de vegetatia si flora din fiecare regiune, acest produs are arome si culori diferite: de la mierea alba din Etiopia pana la cea cu lavanda din Franta sau cea de pin din Turcia.

Suntem obisnuiti cu mierea de salcam sau mierea de tei pe care apicultorii o vand cu mandrie la noi. Desi avem cateva sortimente foarte apreciate de miere, sunt alte tari care se lauda cu adevarate delicatese. Iata care sunt printre cele mai faimoase in lume.

Slovenia - mierea promovata ca atractie nationala

Pe site-ul oficial de turism al Sloveniei albinele si mierea sunt promovate drept o atractie demna de luat in seama de catre strainii care ajung aici. Slovenii se lauda ca sunt singura tara din Uniunea Europeana care protejeaza specia de albine locala - Apis mellifera Carnica. 1 din fiecare 250 de localnici este crescator de albine, iar din 2009 mierea lor este produs cu marca protejata. Acesta tara este faimoasa pentru apicultura, careia i-a dedicat si un muzeu. Iarna anului 2012 a fost, insa, destul de dura pentru firavele albinute, iar apicultorii au pierdut atunci 30% din colonii, ceea ce a redus dramatic si productia de miere. 

Yemen – Mierea Sidr, la fel de valoroasa ca aurul

Sidr este o specie de arobori din Yemen (Ziziphus spina-christi) despre care se spune ca sunt primii arbori aparuti pe Pamant in gradina Edenului. De la frunze pana la fructe toate au proprietati medicinale, asa ca e de inteles de ce mierea de Sidr este extrem de apreciata de cunoscatori. Se spune ca este un excelent antibacterian, antiinfalator si aphrodisiac, iar un studiu recent a aratat ca este un remediu impotriva sinuzitei. Mierea Sidr este un sortiment extrem de rar si valoros, produs in Valea Do’an din Yemen de mii de ani. Un borcanel ajunge sa coste chiar si cateva sute de dolari.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/cele-mai-faimoase-sortimente-de-miere-din-lume--10056.html

Citit 2493 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top