Seful Bundesbank: Franta are o responsabilitate speciala in UE, in privinta reducerii deficitului

?Presedintele bancii centrale a Germaniei, Jens Weidmann, a declarat ca Franta, ca stat "cu greutate" in zona euro, are o responsabilitate speciala in privinta tratarii cu seriozitate a regulilor UE privind reducerea deficitului bugetar. Credibilitatea legislatiei din zona euro ar avea de suferit daca flexibilitatea...


Credibilitatea legislatiei din zona euro ar avea de suferit daca flexibilitatea sistemului va fi impinsa pana la limita, a aratat Weidmann intr-un interviu publicat sambata de ziarul Bild am Sonntag.

"Evolutiile economice din unele tari au fost intr-adevar mai slabe decat se estima, iar regulile europene ofera un anumit grad de flexibilitate in astfel de cazuri", a declarat oficialul german, intrebat despre decizia Comisiei Europene de a acorda Frantei, Italiei si Sloveniei mai mult timp pentru a se incadra in criteriile de stabilitate, indeosebi reducerea deficitului bugetar sub 3% din PIB.

In urma crizei din 2008-2009, numeroase state UE au inregistrat deficite bugetare cu mult peste limita prevazuta in legislatia europeana. Avand in vedere circumstantele economice exceptionale,Comisia Europeana a decis sa acorde mai mult timp pentru reincadrare statelor unde derapajul fiscal s-a produs pe fondul incetinirii cresterii economice, noteaza Mediafax.

Citeste si alte articole pe:  http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/seful-bundesbank-franta-are-o-responsabilitate-speciala-in-ue-in-privinta-reducerii-deficitului-89671

Citit 2203 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top