Franta si Germania, probleme economice

Franța a intrat din nou in recesiune, iar Germania a evitat la limită recesiunea...

PIB-ul Franţei, a doua mare economie europeană, a scăzut cu 0,2% în primul trimestru al acestui an. La fel s-a întâmplat și în ultimele 3 luni din 2012 - a anunțat Institutul Național de Statistică de la Paris.

Intrarea în recesiune pune presiune pe preşedintele Francois Hollande, care astăzi împlinește un an de mandat la Palatul Elysee. Popularitatea sa a atins un minim record din cauza problemelor economice și a șomajului ridicat.

Pe de altă parte, Germania, ţara europeană cu cel mai ridicat Produs Intern Brut, a înregistrat un avans de doar 0,1% în primele trei luni ale anului. Potrivit analiștilor, economia ar fi fost afectată de iarna foarte lungă, care a limitat activitatea din construcţii. De asemenea au scăzut investiţiile, exporturile şi importurile.

Să mai spunem că analiștii economici citați de Bloomberg susțin că PIB-ul a scăzut în zona euro cu 0,1%.

Citeste si alte articole pe:  http://www.europafm.ro/stiri/externe/franta-si-germania-probleme-economice~n66374/

Citit 2155 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top