Franta taxeaza tabletele de groaza filmelor americane

Guvernul francez intentioneaza sa introduca o taxa de 1% pe vanzarile de smartphone-uri si tablete pentru a contribui la finantarea culturii....

Guvernul francez intentioneaza sa introduca o taxa de 1% pe vanzarile de smartphone-uri si tablete pentru a contribui la finantarea culturii.

Conform estimarilor, circa 86 de milioane de euro ar putea fi adunati intr-un an din colectarea acestei taxe.

Propunerea se bazeaza pe asa-numita politica a "exceptiei culturale" din Franta, care urmareste sa protejeze cultura de concurenta din strainatate. In Franta, difuzorii de televiziune si radio platesc deja o taxa pentru a sustine cultura, insa Google si Apple au fost pana in prezent exceptate, scrie BBC.

Propunerea a fost prezentata ca fiind o "batalie pentru cultura franceza", parte a unui raport finantat de Guvern si face parte dintr-un total de 75 de masuri care au ca scop protejarea culturii in fata mediului digital si a dispozitivelor de genul smartphone si tableta.

Scopul este acela de a taxa toate dispozitivele care se pot conecta la Internet cu scopul de a finanta cultura, explicatia fiind aceea ca se cheltuie foarte mult pentru echipamente, iar continutul nu este taxat.

Anul trecut, Franta a fost implicata intr-o disputa cu Google in privinta planurilor Guvernului de a taxa veniturile companiei provenite din postarile de reclame alaturi de rezultatele cautarilor online.

Disputa a fost rezolvata in februarie dupa ce Google a convenit sa creeze un fond de 60 de milioane de euro pentru a ajuta organizatiile media franceze sa-si imbunatateasca operatiunile pe Internet.

Politica exceptiei culturale, introdusa in Franta in 1993, prevede ca bunurile culturale trebuie tratate diferit de celelalte bunuri comerciale. Scopul principal este protejarea culturii franceze de invazia filmelor americane.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/tableta/franta-taxeaza-tabletele-de-groaza-filmelor-americane-1235315

Citit 2259 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top