Noul coronavirus: panica sporeste printre specialisti

Mobilizare la nivel mondial: epidemia generata de noul coronavirus (nCoV) a determinat suplimentarea masurilor de supraveghere, concentrate acum pe doua tari: Arabia Saudita si Franta....

Duminica, ministrul saudit al sanatatii, Abdallah Al-Rabia, a anuntat doua noi decese, ridicand, astfel, la 20 numarul pacientilor doborati de acest nou virus. In plus, el a evocat alte trei cazuri suspecte. In aceeasi zi, Franta a confirmat un al doilea caz. Este vorba de un barbat care a impartit timp de doua zile, la sfarsitul lunii aprilie, acelasi salon de spital cu primul bolnav francez infectat cu nCoV.

Prin urmare, la data de 12 mai au existat 34 de cazuri notificate de Organizatia mondiala a sanatatii, dintre care 20 mortale. Acest grad de mortalitate (peste 50% din cazurile inregistrate) si faptul ca transmiterea interumana, deocamdata numai la subiectii cu imunitate scazuta, a fost confirmata, au impus luarea de masuri suplimentare de precautie. Intre timp, starea de panica a cuprins intrega regiune de est a Arabiei Saudite, unde s-au inregistrat majoritatea cazurilor de Coronavirus, ale carui simptome seamana foarte mult cu SRAS. „Am avut simptomele specifice de gripa, dar cu febra foarte mare”, a relatat un tanar, sub acoperirea anonimatului.

„M-am dus la spital, unde starea de indispozitie a disparut dupa o zi. Totusi, m-au plasat in carantina impreuna cu alte 40 de persoane, care ma sperie”, a continuat el. Intr-adevar, potrivit relatarilor de la fata locului, toate persoanele internate in spitalele din regiune au fost izolate.

Ce se stie pana acum

Inainte de toate ca este vorba despre un nou coronavirus. Acesti coronavirusi formeaza o familie foarte diversificata si care circula usor intre diferite specii de animale. Pana in 2003, cand au provocat epidemia SRAS (simptom respirator acut sever), soldata cu moartea a peste 800 de persoane in intrega lume, coronavirusii nu s-au dovedit periculosi pentru om. Unii cercetatorii cred ca nCoV ar fi putut trece la om fara a antrena simptome notabile in 2011 in peninsula arabica. Pentru ca, ulterior, coronavirusul sa contaminze alte specii de animale, pentru a reveni la mijlocul anului 2012, dar intr-o forma modificata.

In ceea ce priveste simptomele, cele mai importante sunt febra, tusea, stari de sufocare si alte dificultati respiratorii. Ce tratament se recomanda? „Administrarea de antibiotice, dar intr-o maniera destul de agresiva”, spune profesorul Benoit Guery de la departamentul de boli infectionease din Lille, unde s-au inregistrat cele doua cazuri de coronavirus in Franta. In plus, pacientii trebuie plasati la reanimare, unde pot beneficia de aparatura sofisticata de asistenta respiratorie, mijloacele clasice fiind insuficiente din cauza ravagiilor generate de nCoV.

 

Citeste si alte articole pe:  http://incomemagazine.ro/articole/noul-coronavirus-panica-sporeste-printre-specialisti

Citit 2179 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top