Franta a pierdut ultimul sau AAA

Agentia Fitch Ratings a retras ultimul AAA al Frantei, cel mai valoros calificativ el emitentilor pe pietele de obligatiuni, invocand o degradare a perspectivelor economice fata de ultima analiza a situatiei din Hexagon, in decembrie anul trecut....

Intr-un comunicat, agentia a subliniat ca nivelul datoriei publice franceze nu mai este compatibil cu mentinerea notei AAA, eforturile guvernului de reducere a acesteia fiind ingreunate de conjunctura dificila. Prin urmare, Fitch a redus nota la „AA+”, cu o perspectiva stabila, in conditiile in care celelalte doua mari agentii de rating, Standard & Poor’s si Moody’s au inscris o perspectiva negativa cand au degradat cu o treapta nota AAA a Frantei.

In opinia expertilor Fitch, la mediul economic deprimat se adauga si o serie de alte dificultati structurare cu care se confrunta economia franceza, fiind vorba, in special, de „un declin al competitivitatii si rentatabilitatii intreprinderilor, precum si rigiditatea pietei fortei de munca si a celei de bunuri si servicii”, factori care apasa asupra perspectivelor pe termen mediu.

 

 

Citeste si alte articole pe:  http://incomemagazine.ro/articole/franta-a-pierdut-ultimul-sau-aaa

Citit 3390 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top