Accidentul feroviar din Franţa, cu sase morti, provocat de o defecţiune la un macaz

Accidentul feroviar din Franta probabil a fost cauzat de o defectiune produsa la un macaz, conform concluziilor preliminare ale anchetei, anuntate de SNCF, relateaza AFP. "Un dispozitiv de frictiune s-a desprins din locasul în care era fixat", a declarat Pierre Izard, director de infrastructura la SNCF. În acest context,...

Accidentul feroviar din Franţa probabil a fost cauzat de o defecţiune produsă la un macaz, conform concluziilor preliminare ale anchetei, anunţate de SNCF, relatează AFP.

"Un dispozitiv de fricţiune s-a desprins din locaşul în care era fixat", a declarat Pierre Izard, director de infrastructură la SNCF. În acest context, compania feroviară naţională franceză a dispus verificarea a 5.000 de piese similare.

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 30 au fost rănite în accidentul feroviar produs vineri în apropiere de Paris, conform unui bilanţ provizoriu anunţat de ministrul de Interne, Manuel Valls.

Trenul, care circula între Paris şi Limoges, avea la bord 370 de persoane. Deraierea s-a produs în gara din localitatea Brétigny-sur-Orge, la sud de Paris. Şase vagoane s-au desprins de restul garniturii şi au deraiat.

Douăsprezece persoane au fost grav rănite, iar nouă dintre acestea sunt în stare critică.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/accidentul-feroviar-din-franta-cu-sase-morti-provocat-de-o-defectiune-la-un-macaz--16207.html

Citit 2204 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top