Golanii ieşeni care au speriat Vestul: 57 de ani de puşcărie

Traficantii de persoane din Iasi care au speriat Franta prin violenta lor au fost condamnati ieri de Curtea de Apel Iasi. Cei 13 membri au clanului Gologan au primit în total 57 de ani de puscarie. Cele mai mari pedepse le-au primit liderii gruparii. Vasile Albu sau Margareta Astefanoae, fosti Gologan, au primit câte zece ani de...

Liderii clanului Gologan au primit cele mai mari pedepse, câte zece ani de închisoare.

Traficanţii de persoane din Iaşi care au speriat Franţa prin violenţa lor au fost condamnaţi ieri de Curtea de Apel Iaşi. Cei 13 membri au clanului Gologan au primit în total 57 de ani de puşcărie. Cele mai mari pedepse le-au primit liderii grupării. Vasile Albu sau Margareta Aştefănoae, foşti Gologan, au primit câte zece ani de închisoare. Pedepse mari, de câte cinci ani de puşcărie, au primit şi Florin Rotaru sau Florin Ursache. Interlopul Denis Şuşnea, fost Popovici, cel care a evadat la un moment dat din Arestul Poliţiei, a primit şi el cinci ani şi jumătate de închisoare.

Clanul Gologan este una dintre cele mai violente grupări de trafic de persoane pe care le-a „exportat“ Iaşul în ultimul deceniu. Acuzaţi de trafic de persoane, Gologanii au fost caracterizaţi de presa franceză, în 2006, după destructurarea reţelei, ca fiind „barbari“ sau „foarte violenţi“. Autorităţile române au primit spri­jin din partea omologilor francezi, în timpul cercetărilor. S-a stabilit prin rechizitoriu că zeci de tinere din Iaşi au fost obligate să se prostitueze, începând cu 2003, în oraşele Lyon şi Paris. La momentul destructurării clanului, anchetatorii calculau că Gologanii ar fi obţinut peste 600.000 de euro din traficul de persoane. O parte din membrii clanului au fost arestaţi în 2007, în Franţa, presa din Hexagon dedicând pagini întregi, denigratoare, ieşenilor infractori. Sentinţa Curţii de Apel nu este definitivă şi mai poate fi atacată cu recurs.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/golanii-ieseni-care-au-speriat-vestul-57-de-ani-de-puscarie--14922.html

Citit 2535 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top