Franţa va atrage 738 milioane euro prin vânzarea a 9,5% din Aeroports de Paris

Guvernul francez va atrage 738 milioane euro prin vânzarea unor pachete de acţiuni reprezentând un total de 9,5% din operatorul de aeroporturi Aeroports de Paris către banca Credit Agricole şi compania de construcţii Vinci, a anunţat ministerul Finanţelor de la Paris, Citește mai departe...    ...

Guvernul francez va atrage 738 milioane euro prin vânzarea unor pachete de acţiuni reprezentând un total de 9,5% din operatorul de aeroporturi Aeroports de Paris către banca Credit Agricole şi compania de construcţii

Vinci, a anunţat ministerul Finanţelor de la Paris.
Autorităţile franceze încearcă să consolideze finanţele publice în contextul declinului economic din Franţa şi din zona euro.

Astfel, guvernul francez şi fondul suveran de investiţii al Franţei intenţionează să vândă o participaţie de 4,8% din acţiunile Aeroports de Paris, evaluată la 373 milioane euro, către divizia de asigurări a Credit Agricole, potrivit unui comunicat al ministerului francez al Finanţelor, citat de Wall Street Journal (WSJ).

Totodată, Vinci va prelua un pachet de 4,7% din operatorul de aeroporturi, evaluat la 365 milioane euro.
După finalizarea tranzacţiilor, guvernul francez va rămâne cu 50,6% din acţiunile companiei, păstrând controlul.

Aeroports de Paris administrează cele 14 aeroporturi şi aerodromuri din zona Paris, inclusiv Charles de Gaule şi Orly.

Vânzarea parţială a acţiunilor statului la companie subliniază presiunile la care este supus guvernul condus de preşedintele Francois Hollande în ceea ce priveşte reducerea datoriei publice, ajunsă la 90% din PIB, şi a deficitului bugetar, de 4,8% din PIB la finele anului trecut, peste limita de 3% din PIB impusă de UE.
Obiectivele sunt cu atât mai dificl de atins având în vedere recesiunea, care limitează veniturile din taxe obţinute de guvern.

Vânzarea unor pachete de acţiuni la diverse companii de stat a rămas una dintre puţinele opţiuni rămase guvernului. Statul deţine, direct sau indirect, participaţii majoritare la mai multe companii mari, printre care Areva şi SNCF, şi are pachete importante de acţiuni la companii precum France Telecom, Air-France KLM sau Renault.

În urma vânzării de acţiuni la Aeroports de Paris, guvernul va obţine 303 milioane euro, iar fondul de investiţii al statului va primi 435 milioane euro, se arată în comunicatul ministerului Finanţelor.
În luna martie, Franţa a atras 448,5 milioane euro prin vânzarea a 3,12% din acţiunile producătorului de echipamente pentru apărare Safran. Guvernul mai deţine 27% din companie.

În aprilie, executivul de la Paris şi-a redus drepturile de vot la grupul EADS, compania-mamă a producătorului de aeronave Airbus, de la 15% la 12%, în cadrul unui acord cu guvernul german. Franţa a încasat 1,19 miliarde euro în urma înţelegerii.

Credit Agricole şi Vinci au convenit să nu vândă mai departe acţiunile Aeroports de Paris preluate de la stat timp de cel puţin un an, precum şi să nu îşi majoreze participaţiile peste pragul de 8% pentru cel puţin cinci ani.

Citeste si alte articole pe:  http://realitatea.feedsportal.com/c/32533/f/501839/s/2e0685f4/l/0L0Srealitatea0Bnet0Cfranta0Eva0Eatrage0E7380Emilioane0Eeuro0Eprin0Evanzarea0Ea0E90E5prc0Edin0Eaeroports0Ede0Eparis0I12154370Bhtml/story01.htm

Citit 2031 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top