Europa de Vest la volan: 40% spun ca folosesc mobilul, jumatate admit ca mananca si conduc

Circa 40% dintre tinerii soferi din cele mai mari piete auto europene admit ca folosesc telefonul mobil in timp ce conduc, iar jumatate dintre ei mananca la volan, reiese dintr-o cercetare realizata de Ford pe 4.325 parinti care isi insotesc copiii in masina si pe 5.160 de tineri soferi (17-24 ani) din Marea Britanie, Franta, Germania, Spania si Italia.

Alte cifre interesante relevate de aceasta cercetare a Ford, in relatie cu statisticile privind mortalitatea in accidente rutiere existente la nivel european, arata ca majoritatea tinerilor soferi incalca limitele de viteza si sunt de doua ori mai predispusi sa moara intr-un accident rutier decat alti soferi mai in varsta.

Potrivit statisticilor europene (European Commission Road Accident Database) accidentele rutiere sunt principala cauza de deces pentru persoanele cu varste intre 18 si 24 de ani in Europa.

Aproape 25% dintre parintii acestor tineri soferi sunt mai ingrijorati ca acestia vor avea un accident rutier decat ca ar putea fi victima unui delict, ca ar putea sa-si piarda locul de munca sau sa aiba probleme la scoala.

Ford a realizat studiul pe 4.325 parinti care isi insotesc copiii in timp ce conduc si pe 5.160 de tineri soferi, in perioada 12-25 mai 2013. Cercetarea a fost facuta parte a strategiei Ford de a lansa un program de instruire pentru tinerii soferi din Europa, denumit Ford Driving Skills for Life si organizat de zece ani in Statele Unite ale Americii (SUA).

http://0-100.hotnews.ro

 

Citit 2159 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top