Moodys ar putea reduce ratingurile tarilor din zona euro din cauza Greciei si Spaniei

Evolutia situatiei din Grecia si Spania ar putea determina Moody's sa scada ratingul mai multor state din zona euro, inclusiv a celor ce beneficiaza de nota maxima "Aaa", precum Franta sau Germania, a prevenit agentia de rating financiar vineri, transmite AFP.

"Recentele evolutii din Spania si Grecia ar putea determina masuri asupra notelor mai multor state din zona euro", a declarat Moody's, intr-un comunicat.

In special, o iesire a Greciei din zona euro ar putea pune presiuni suplimentare asupra ratingurilor statelor din regiune, continua agentia.

Aceasta s-ar traduce in pierderi substantiale pentru investitorii si titlurile grecesti atat direct, din cauza conversiei din euro in moneda locala, cat si indirect, din cauza puternicelor perturbari macroeconomice care ar urma, apreciaza Moody's.

Riscul unei iesiri a Greciei din zona euro ameninta mai ales ratingurile de credit pentru Cipru (Ba1, perspectiva negativa), Portugalia (Ba3, perspectiva negativa), Irlanda (Ba1, perspectiva negativa), Italia (A3, perspectiva negativa) si Spania (A3, perspectiva negativa).

Daca Grecia va iesi din zona euro, amenintand chiar supravietuirea monedei unice, Moody's "va examina toate ratingurile statelor din zona, inclusiv a celor cotate Aaa", ratingul cel mai mare, precum Germania si Franta.

Celelalte state ale zonei euro care beneficiaza de ratingul maxim Aaa din partea Moody's sunt Austria, Finlanda, Luxemburg si Olanda.

In schimb, conform Moody's, "problema bancara a Spaniei este in mare masura specifica si nu ar trebui sa reprezinte o sursa majora de contagiune catre alte state din zona euro, cu exceptia Italiei, care depinde de asemenea din ce in ce mai mult de Banca Centrala Europeana pentru finantarea bancilor sale".

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/rating/moody-s-ar-putea-reduce-ratingurile-tarilor-din-zona-euro-din-cauza-greciei-si-spaniei-1171997

Citit 1912 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top