Somajul din Franta a urcat la maximul ultimilor zece ani. Recorduri si in Irlanda si Grecia

Somajul din Franta a urcat in primul trimestru la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, iar in Grecia a atins un nou record in martie, de aproape 22%, subliniind impactul crizei datoriilor asupra economiilor din Europa, potrivit Wall Street Journal, preluat de Mediafax..

In Franta, rata somajuluui a ajuns la 9,6% la finele lunii martie, cel mai ridicat nivel incepand din 1999, de la 9,3% in ultimul trimestru al anului trecut, a anuntat, joi, agentia de statistica Insee.

Presedintele francez, Francois Hollande, a declarat, joi, ca este necesara mai multa stabilitate, dar si crestere la nivelul economiei mondiale.

"Trebuie sa avem mai multa crestere, dar pentru a avea mai multa crestere trebuie sa avem mai multa stabilitate", a spus Hollande, care a venit la putere in Franta, in mai, cu un angajament electoral de depasire a crizei prin crestere economica si disciplina fiscala.

Grecia
a anuntat, joi, un nou record in privinta somjului, care a urcat de la 21,4% in februarie la 21,9% in martie. Somajul este cel mai ridicat incepand din 2004, cand agentia de statistica de la Atena a inceput sa publice date lunare.

Tara se afla in al cincilea an consecutiv de recesiune si se confrunta cu noi alegeri anticipate pe 17 iunie, dupa ce scrutinul de la ineputul lunii mai nu a condus la o forta politica care sa poata forma guvern.

Tinerii raman mai puternic afectati, potrivit autoritatilor de la Atena, cu o rata a somajului de 52,8% in randul persoanelor cu varste intre 15 si 24 de ani, un avans major fata de 42% in aceeasi perioada a anului anterior.

De asemenea, in Irlanda somajul a urcat la 14,8% in primul trimestru, cel mai ridicat nivel de la debutul crizei bancare in 2007, de la 14,1% in ultimele trei luni ale anuui trecut.

Citeste tot articolul:  http://www.incomemagazine.ro/articol_77301/somajul-din-franta-a-urcat-la-maximul-ultimilor-zece-ani-recorduri-si-in-irlanda-si-grecia.html

Citit 1862 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top