Piata publicitatii online din Europa, in continua crestere

Piata publicitatii online din Europa a cunoscut o crestere de 14,5% in 2011. Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Olanda raman in continuare fruntase, insa vin din urma si alte tari, cum este Rusia, care a cunoscut o explozitie a investitiilor in publicitatea online.

Valoarea pietei publicitare europene a fost estimata in anul 2011 la 20,9 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 14,5% fata de anul precedent. Piata publicitatii globale din Europa - exceptand publicitatea online - a cunoscut o crestere de numai 0,8% in aceeasi perioada, potrivit datelor furnizate de IAB Europe.

Bugetul pentru campanii online al firmelor din Europa a crescut, ajungandu-se ca o campanie publicitara din cinci, sa se desfasoare in mediul online.

Insa cresterea acestei piete nu se realizeaza in mod uniform. Daca in tari precum Rusia si Serbia se constata o explozitie a investitiilor in acest sector, determinand o crestere in anul 2011, de 55,5% si respectiv de 46,6%, iata ca sunt tari in care lucrurile evolueaza mai lent. De exemplu, in Norvegia piata publicitatii online a crescut in acelasi an cu 5,5%, iar in Romania cu 4,6%.

Prin cresterea impresionanta inregistrata anul trecut, Rusia se impune pe pozitia a sasea pe piata europeana, cu investitii de aproape 1,12 miliarde de euro. Insa este inca departe de Marea Britanie, Germania , Franta, Italia si Olanda, care reprezinta impreuna 67,9% din piata publicitatii online din Europa.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/internet/piata-publicitatii-online-din-europa-in-continua-crestere-1170469

Citit 2067 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top