Google, presat sa rezolve problema cuvantului evreu

Cuvantul "evreu" apare uneori in completarea numelor de personalitati care sunt introduse in motorul de cautare Google, in momentul in care se efectueaza interogarile. Asociatiile anti-rasiste din Franta doresc ca acest cuvant sa nu mai fie adaugat.

Miercuri, Tribunalul din Paris a desemnat un mediator care incearca sa solutioneze disputele dintre Google si organizatiile anti-rasiste care cer motorului de cautare sa renunte la adaugarea automata a cuvantului "evreu", la numele personalitatilor ce fac obiectul cautarilor pe Internet. Data audierilor a fost fixata pe 27 iunie, informeaza Le matin.

Asociatiile anti-rasiste sustin ca tot mai multi utilizatori se confrunta ca aceasta adaugare a cuvantului "evreu", furnizata de functia "Google Autocomplete", pe care ei nu o solicita, si care reprezinta o informatie nerelevanta in ceea ce priveste personalitatile din lumea politica, a afacerilor sau din mass-media.

Un purtator de cuvant al companiei Google din Franta, a precizat ca aceste "rezultate sunt generate intr-o maniera automata, pe baza unor criterii pur algoritmice si corespund interogarilor introduse de utilizatori".

"Google nu stabileste aceste cereri in mod manual. Toate interogarile furnizate de functia Autocomplete, au fost deja solicitate de catre utilizatorii Google", precizeaza acelasi purtator de cuvant.

In cazul in care nu se ajunge la un acord intre parti in urma medierii, cazul va ajunge in instanta.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/google/stiri-google/google-presat-sa-rezolve-problema-cuvantului-evreu-1169201

Citit 1983 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top