Sondaj: Cetatenii din zona euro doresc sa ramana la moneda comuna

​Cea mai mare parte a cetatenilor din Germania, Grecia, Franta, Italia si Spania ar vota pentru pastrarea monedei euro daca tarile lor ar organiza maine un referendum, conform unui sondaj centrat pe principalele state implicate in criza datoriilor suverane din zona euro, relateaza Reuters.

Sase din 10 respondenti care si-au exprimat preferintele, din Grecia, Germania, Franta, Italia si Spania au precizat ca ar opta pentru o ramanere a tarii in zona euro. Rezultatele sondajului Ipsos au aratat in aceeasi proportie si faptul ca acestia sunt in favoarea organizarii unui referendum.

Cel mai mare sprijin popular pentru moneda comuna europeana a fost in Grecia, statul care in ultima perioada a fost in mijlocul dezbaterii privind o posibila iesire din zona euro. Trei sferturi din respondenti au precizat ca ei sprijina moneda euro.

In Germania si Italia majoritatea este mai fragila, 57% dintre respondenti fiind in favoarea mentinerii monedei in ambele tari.

"Indiferent de turbulentele si de dezbaterea care exista in aceste tari, se pare ca oamenii doresc sa ramana la moneda euro. Cred ca transmite un mesaj pozitiv cu privire la euro in sine. Oamenii nu doresc o abandonare a acestuia, nu inca", a precizat John Wright, vicepresedinte senior al afacerilor publice globale la Ipsos.

Cel mai mare procentaj privind organizarea unui referendum a fost inregistrat in Germania, sapte persoane din zece optand pentru acest lucru.

In jur de 10 procente din majoritatea statelor nu si-au exprimat nicio preferinta, sugerand ca majoritatile subtiri in favoarea euro din Germania si Italia pot fi totusi unele fragile.

Ministrii UE discuta in prezent deschis despre posibilitatea iesirii Greciei din zona euro si, desi acestia solicita Atenei sa finalizeze reformele cerute in cadrul programului de salvare de la faliment, pregatesc si planuri de urgenta in cazul unei iesiri, mentioneaza Reuters.

Citeste tot articolul:  http://www.hotnews.ro/stiri-international-12341700-sondaj-cetatenii-din-zona-euro-doresc-ramana-moneda-euro.htm

Citit 2028 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top