Franta si Belgia solicita Comisiei Europene o extindere a garantiilor oferite bancii Dexia

Franta si Belgia solicita Comisiei Europene o extindere a garantiilor provizorii de 45 de miliarde de euro pe care banca franco-belgiana Dexia le-a obtinut la finalul anului 2011 pentru a-si putea continua operatiunile, precizeaza cotidianul francez Les Echos miercuri, citat de AFP.

Aceste garantii, care au permis actionariatului sa reorganizeze activitatea bancii, aveau scadenta pe 31 mai, a mentionat jurnalul economic, citand surse anonime apropiate cazului.

Executivul european este asteptat sa ia o decizie saptamana urmatoare, oferind putin timp serviciilor sale pentru a se pronunta asupra planului definitiv de salvare a bancii. Discutiile au fost pana acum intarziate de numirea noului guvern de la Paris.

Franta si Belgia au elaborat un plan de restructurare in valoare de 90 de miliarde de euro, reprezentand garantii de stat acordate Dexia. Din suma totala cea mai mare parte era suportata de Belgia (60,5%), insa au existat zvonuri ca aceasta doreste o revizuire a acestei poveri financiare.

Citeste tot articolul:  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12327931-franta-belgia-cerut-comisiei-europene-extindere-garantiilor-oferite-bancii-dexia.htm

Citit 1979 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top