O iesire a Greciei din zona euro va costa Franta 50 de miliarde de euro - ministrul francez al Economiei si Finantelor

Ministrul francez al Economiei si Finantelor, Francois Baroin, a declarat marti ca o iesire a Greciei din zona euro ar costa Franta 50 de miliarde de euro, plus "titlurile care sunt detinute de banci sau de companiile de asigurari in portofoliile lor", relateaza AFP.

Intrebat la postul de radio Europe 1, Francois Baroin a spus ca riscul poate fi "complet absorbabil" pentru institutiile financiare franceze.

Insa acesta este ingrijorat de pericolul de "contagiune exceptionala pe care l-ar reprezenta iesirea unui membru din zona euro".

"Aceasta ar crea indoiala si neincredere in mintea investitorilor", a adaugat Baroin.

Pentru Francois Baroin, Grecia ar trebui sa ramana in zona euro, insa aceasta trebuie sa aiba un "guvern stabil" si "sa-si respecte angajamentele".

Citeste tot articolul:  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12258057-iesire-greciei-din-zona-euro-costa-franta-50-miliarde-euro-ministrul-francez-economiei-finantelor.htm

Citit 1730 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top