Economia Germaniei a crescut cu 0,5% în primul trimestru.

Economia Germaniei surprinde analiştii cu o creştere de 0,5% în primul trimestru, însă Franţa este în stagnare, potrivit datelor oficiale prezentate marţi de cele mai mari economii din Europa.

Produsul Intern Brut al Germaniei a urcat în primele trei luni ale anului cu 0,5% faţă de trimestrul al patrulea din 2011, când înregistra o contracţie de 0,2%, transmite Reuters.

Între timp, economia Franţei a stagnat, după ce a crescut uşor în ultimele trei luni ale anului trecut.

Media estimărilor economiştilor indică o contracţie economică de 0,2% la nivelul zonei euro în primul trimestru, după scăderea de 0,3% din trimestrul al patrulea din 2011, care ar marca astfel a doua rundă de recesiune în Europa în ultimii trei ani.

Evoluţia neaşteptat de solidă înregistrată în Germania ar putea atenua însă scăderea la nivelul zonei euro, deoarece o astfel de creştere a celei mai mari economii europene nu a fost anticipată de analişti.

Citeste tot articolul:  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/economia-germaniei-a-crescut-cu-0-5-in-primul-trimestru-264045.html

Citit 3666 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top