Bogatasii Frantei fug din calea socialistului Hollande

Cand Franta este topita de caldurile din august, bogatasi tarii merg sa se racoreasca in mai putin insorita Anglie. Insa acum, cand tara este condusa de un presedinte socialist, care in trecut a declarat ca nu iubeste bogatasii, tot mai multi oameni cu stare din Hexagon se gandesc sa spuna "adio" Frantei.

In timpul campaniei electorale, Hollande a trimis cateva sageti amenintatoare catre bogatasii tarii. El a declarat ca va introduce un impozit de 75% pe veniturile care depasesc un milion de euro, inclusiv, si 45% pentru sumele peste 150.000 euro, inclusiv, scrie The Telegraph.

Expertii se asteapta ca Hollande sa modifice si alte taxe care vor afecta bugetul oamenilor cu bani, precum si sa puna capat unor initiative de relaxare fiscala, impuse de predecesorul Sarkozy, cu scopul de a atrage in Franta o serie de categorii profesionale cu stare materiala buna.

Aceste masuri ale Frantei vin in contextul intiativei guvernului britanic, condus de David Cameron, care a declarat ca regimul fiscal al tarii va suferi modificari. Astfel, impozitul de 50% pentru veniturile de peste 150.000 euro, va fi inlocuit cu unul de 45%. Aceasta initiativa va spori interesul bogatasilor francezi pentru Marea Britanie, cred expertii.

In capitala britanica locuiesc destui francezi. Cartierele Chelsea si South Kensington au fost numite al 21-lea raion parizian, pentru ca sunt locuite de foarte multi oameni de afaceri francezi si familiile acestora. Toate marile banci franceze au filiale in Marea Britanie. Acum, parca mai mult ca niciodata, imigratia francezilor se inteteste, conform analistilor imobiliari.

In ultimele saptamani, de cand victoria lui Hollande devenise aproape o certitudine, tot mai multi francezi si-au manifestat interesul pentru imobile din Marea Britanie si, in special, pentru cele din Londra. Unele firme specializate chiar au remarcat o crestere cu 50% a interesului din partea francezilor pentru locuintele din Marea Britanie.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/francois-hollande/presedinte-franta/bogatasii-frantei-fug-din-calea-socialistului-hollande-1167039

Citit 2154 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top