Randamentelele titlurilor la 10 ani au crescut pentru Spania, Italia si Franta. Doar Germania a inregistrat o scadere a ratelor de imprumut

Investitorii cauta siguranta si se orienteaza spre achizitia de datorie germana, evitand tari cu probleme precum Spania, relateaza AFP. Aceasta din urma a inregistrat o crestere puternica a randamentelor la peste 6%.

Investitorii se orienteaza din nou spre active considerate mai sigure, incepand cu datoria germana, care a servit ca un refugiu de la debutul crizei datoriilor.

Randamentele titlurilor Germaniei, care sunt invers corelate cu evolutia cererii, au scazut miercuri la un nivel minim istoric, de 1,534%, fata de valoarea de 1,541% inregistrata marti.

"Fragilitatea extrema a peisajului politic in Grecia si probabilitatea crescuta a unui blocaj ulterior al creditului conduce la ideea ca teama activelor riscante va domina piata", au afirmat strategii de la BNP Paribas.

Prin urmare, investitorii evita sa cumpere datoria tarilor cu o situatie economica mai fragila, in primul rand din cauza agravarii crizei din zona euro si efectului de contagiune care poate proveni de la situatia din Grecia.

Rata de imprumut a titlurilor spaniole pe 10 ani a depasit 6% pe piata datoriilor europene, pentru prima data dupa mijlocul lunii aprilie. Aceasta ajunsese la 6,022% fata de rata de 5,817% de marti.

Si Italia a experimentat o crestere a randamentelor obligatiunilor cu aceeasi scadenta, acestea ajungand la 5,512%, fata de 5,441%. In ceea ce priveste Franta, randamentele titlurilor franceze la 10 ani au rezistat oarecum valului de neincredere, crescand usor de la 2,804% la 2,843%.

Citeste tot articolul:  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12209335-randamentelele-titlurilor-10-ani-crescut-pentru-spania-italia-franta-doar-germania-inregistrat-scadere-ratelor-imprumut.htm

Citit 1758 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top