Euro scade pe fondul instabilitatii politice si ramane vulnerabil

Moneda unica s-a depreciat pe fondul tensiunilor politice rezultate in urma alegerilor din Grecia si Franta si ramane in continuare vulnerabila, considera analistii.

Rezultatele alegerilor din Grecia si Franta, state in care votantii au respins vehement masurile de austeritate, au subliniat incertitudinile cu privire la viitorul crizei datoriilor din regiune, scrie Reuters.

Astfel, investitorii au vandut, marti, active precum euro, petrol si actiuni, dupa ce angajamentul Greciei fata de masurile impuse in pachetul de sprijin financiar a fost pus sub semnul intrebarii, intensificand ingrijorarile cu privire la o posibila ruptura franco-germana in politicile de abordare a crizei datoriilor din regiune.

Euro s-a depreciat cu 0,4 procente, la 1,3006 de dolari.

"Euro a reactionat la stirile din Grecia, dar deprecierea a fost temperata pentru ca declaratiile lui Tsipras nu a fost atat de neasteptate. Euro ramane extrem de vulnerabil la riscurile politice", a spus Camilla Sutton, strategist valutar sef la Scotia Capital din Toronto.

Totodata, pietele financiare sunt ingrijorate cu privire la intentiile noului presedinte francez Francois Hollande, care s-a opus taierilor drastice de cheltuieli, avand potentialul de a genera o noua faza a crizei datoriilor din uniunea monetara.

Alexis Tsipras, seful partidului radical de stanza Syriza Tsipras, a primit mandatul pentru a forma guvernul dupa ce partidul sau s-a clasat pe locul doi in urma alegerilor. Tsipras a declarat ca bancile trebuie sa intre sub controlul statului si a cerut o comisie internationala care sa investigheze legalitatea datoriei Greciei.

Majoritatea pietelor de capital europene au inregistrat pierderi marti, iar bursa de pe Wall Street, care a avut o evolutie favorabila luni, a scazut in primele ore de tranzactionare.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/euro-scade-pe-fondul-instabilitatii-politice-si-ramane-vulnerabil-1166096

Citit 2212 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top