Angajati francezi, concediati dupa ce au refuzat transferul in Romania

Doisprezece salariati au fost concediati recent de o companie de marketing senzorial, Mood Media, din Franta dupa ce au refuzat transferul in Romania.

Nathalie Dussert, in varsta de 48 de ani, angajata de 13 ani a acestei companii, a aflat, impreuna cu alti 11 colegi ai sai la 12 aprilie ca postul sau va fi transferat in Romania, potrivit Le Figaro.

"Am fost concediata pe baza unui motiv personal, dar este vorba despre o concediere economica", afirma ea. "Am avut la dispozitie 15 zile pentru a accepta sau a refuza. A trebuit sa punem intrebarile corect, pentru ca ne-au spus ca ne vom pastra salariul din Franta, dar, ajungand la fata locului, ni s-a facut un nou contract romanesc cu 632 de euro pe luna, fara asigurare de sanatate", a declarat ea. Dussert intentioneaza sa sesizeze justitia in legatura cu acest caz.

Compania Mood Media, un grup mondial specializat in marketing senzorial, are 163 de salariati in Franta. Directorul juridic al Mood Media, Bruno Besson, sustine ca in cazul unui transfer de activitate, "legea obliga" la transferul automat al contractelor si nu permite "concedierea din motive economice". Daca un salariat accepta propunerea, el va castiga "acelasi salariu platit de compania romaneasca", adauga el.

Alain Hinot de la sindicatul CGT sustine ca angajatorul a "vrut sa evite un plan de salvare a locurilor de munca, mai dificil", prezentand situatia ca pe un "pretins transfer" si nu ca pe o delocalizare.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/locuri-de-munca/angajatori/angajati-francezi-concediati-dupa-ce-au-refuzat-transferul-in-romania-1174465

Citit 2113 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top