David Cameron critica majorarea impozitelor din Franta si se declara pregatit sa intinda covorul rosu pentru firmele din Hexagon

Premierul britanic David Cameron s-a declarat pregatit "sa intinda covorul rosu" pentru intreprinderile care fug de majorarile de impozite din Franta, in timp ce ministrul francez al Muncii, Michel Sapin, a afirmat, ironic, ca acest covor risca sa ia apa daca este intins peste Canalul Manecii, relateaza AFP.

"Nu stiu cum or sa faca sa intinda un covor rosu peste" Canalul Manecii, "risca sa ia apa", a afirmat marti Sapin, referindu-se la afirmatiile sefului guvernului britanic in cadrul reuniunii directorilor de intreprinderi de la Los Cabos (Mexic), in marja summitului G20.

Cameron s-a referit la proiectul presedintelui francez François Hollande de majorare a impozitelor pentru contribuabilii cei mai bogati.

"Cand Franta va institui o rata de 75% pentru transa superioara de impozit pe venit, noi vom intinde covorul rosu si vom primi mai multe intreprinderi franceze, care isi vor plati impozitele in Marea Britanie", a spus acesta.

"Cu asta ne vom plati serviciile publice si scolile", a continuat el.

Cameron a reamintit ca guvernul pe care il conduce a redus impozitele pentru veniturile foarte mari.

Hollande s-a angajat, in perioada campaniei electorale, sa majoreze la 75% rata de impozitare pentru veniturile de peste un milion de euro. Echipa sa a precizat ca, in acest caz, decizia ar putea fi insotita de plafonari pentru anumite impozite directe.

"Cred ca este o afirmatie care i-a scapat", a replicat Sapin, intrebat cum comenteaza declaratiile lui Cameron.

Ministrul francez, care se intalnise cu partenerii sociali, la nivelul G20, a sustinut ca patronatele si sindicatele sunt "toate de acord ca problematicile cresterii, locurilor de munca si dialogului social, sunt elemente indispensabile pentru a reda vigoarea economiilor noastre".

"Exista dificultati, exista tensiuni in Europa, iar astfel de intalniri sunt facute pentru a merge inainte, pentru a depasi aceste tensiuni si pentru a avea solutii, propuneri", a adaugat el.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza aceste afirmatii, presedintele patronatului francez, Laurence Parisot, a ironizat initial "stilul direct al englezilor si al lui David Cameron, in mod special".

Dar, dupa ce a pledat indelung pentru ca guvernul sa tina cont de situatia dificila a intreprinderilor franceze, Parisot a adaugat: "Daca va spun tot ce v-am spus in aceasta dimineata, este pentru ca nu vreau ca intreprinderi franceze sa paseasca pe acest covor rosu".

Citeste tot articolul:  http://www.hotnews.ro/stiri-international-12566418-david-cameron-critica-majorarea-impozitelor-din-franta-declara-pregatit-intinda-covorul-rosu-pentru-firmele-din-hexagon.htm

Citit 1922 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top