Vor nemtii sa iasa din zona euro?

Multi germani vor ca tara lor sa iasa din zona euro, potrivit unui sondaj efectuat in Germania, Franta, Italia si Spania, cele mai mari economii din uniunea monetara.

Multi germani vor ca tara lor sa iasa din zona euro, potrivit unui sondaj efectuat in Germania, Franta, Italia si Spania, cele mai mari economii din uniunea monetara.

Astfel, 39% din germani sunt in favoarea renuntarii la euro, comparativ 28% dintre italieni, 26% dintre francezi, respectiv 24% din respondentii spanioli, potrivit sondajului realizat de Ifop-Fiducial publicat de ABC, cu sediul in Spania, Bild (Germania), Corriere della Sera (Italia) si Le Journal du Dimanche (Franta), potrivit Bloomberg.

In toate cele patru tari, majoritatea participantilor la sondaj considera ca imprumuturile acordate Greciei nu vor fi restituite niciodata, iar cei mai multi respondenti cred ca daca Grecia nu va fi salvata, dificultatile din regiune vor creste "periculos" de mult.

In Franta si Germania, majoritatea respondentilor au afirmat ca Grecia ar trebui sa paraseasca zona euro daca nu isi va putea plati imprumuturile, in timp ce in Italia si Spania aproximativ jumatate dintre respondenti impartasesc acest punct de vedere.

Sondajele au fost realizate in perioada 18-21 iunie, participand aproximativ 1.000 de respondenti in fiecare tara.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/vor-nemtii-sa-iasa-din-zona-euro-1174949

Citit 1895 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top