PSA Peugeot Citroen ar putea concedia 10.000 de angajati

Potrivit sindicatelor, constructorul auto intentioneaza sa suprime intre 8.000 si 10.000 de locuri de munca in urmatoarele zile. Echivalentul a 10% din efectivul care lucreaza in Franta. Nu, PSA Peugeot Citroen nu va concedia 4.000 de angajati in Franta,...

Potrivit sindicatelor, constructorul auto intentioneaza sa suprime intre 8.000 si 10.000 de locuri de munca in urmatoarele zile. Echivalentul a 10% din efectivul care lucreaza in Franta.

Nu, PSA Peugeot Citroen nu va concedia 4.000 de angajati in Franta, asa cum s-a vorbit saptamana trecuta. Potrivit sindicatelor, in pericol sa-si piarda locul de munca se afla intre 8.000 si 10.000 de salariati ai companiei, adica aproape 10% din totalul angajatilor din Franta. Decizia finala va fi adoptata de Comitetul central al intreprinderii, convocat in regim extraordinar pentru 12 iulie.

Presa locala afirma, in context, ca sunt vizate marea majoritate a uzinelor detinute de PSA in Franta, numarul concedierilor variind de la 1.000 de oameni la 2.000. Ruducerile de personal vor fi operate atat la nivelul productiei, cat si administrativ.

Evitand sa comenteze aceste informatii, presedintele director general al grupului, Philippe Varin, a amintit ca obiectul sau consta in reducerea costurilor, care a atins in prezent 1 miliard de euro.

Pozitiile PSA au devenit tot mai subrede in ultimul timp in special din cauza concurentei Renault. In mai, vanzurile au cunoscut o noua scadere de 9,5%, in conditiile in care cele ale rivalului sau au sporit cu tot atata. In acest context, conducerea companiei considera reducerea cheltuielilor o prioritate, indiferent de consecintele pentru personalul angajat.

Citeste tot articolul:  http://www.incomemagazine.ro/articol_78849/psa-peugeot-citroen-ar-putea-concedia-10-000-de-angajati.html

Citit 1970 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top