Franta reduce ponderea energiei nucleare

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a confirmat marţi că ponderea energiei nucleare în producţia de electricitate a ţării sale se va reduce de la 75% în prezent la 50% în anul 2025, iar guvernul său va dezvolta 'o economie verde', relatează agenţia...

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a confirmat marţi că ponderea energiei nucleare în producţia de electricitate a ţării sale se va reduce de la 75% în prezent la 50% în anul 2025, iar guvernul său va dezvolta 'o economie verde', relatează agenţia EFE.

Adresându-se deputaţilor aleşi în noua Adunare Naţională rezultată în urma legislativelor de luna aceasta, Ayrault a declarat că guvernul său va lansa un 'program masiv de economisire a energiei şi un plan ambiţios de dezvoltare a energiilor regenerabile', iar 'tranziţia ecologică şi energetică' pe care o va pune în practică va fi 'creatoare de noi locuri de muncă'. 'Gazul şi electricitatea, la fel ca şi apa, sunt bunuri comune şi nu pot fi lăsate în legea pieţei', a adăugat el, precizând că 'va fi pusă în practică o tarifare progresivă, cu un obiectiv dublu, social şi ecologic'.

Premierul francez s-a declarat un susţinător al protejării Planetei, angajându-se în acest sens să pună bazele unei 'economii verzi', care se va baza pe 'inovaţie tehnologică' şi va fi unul dintre elementele care vor sprijini revenirea economică a ţării.

Citeste tot articolul:  http://www.incomemagazine.ro/articol_78902/franta-reduce-ponderea-energiei-nucleare.html

Citit 2165 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top