Moda de vis de la Paris

Săptămâna Modei haute couture are loc la Paris în aceste zile, într-o atmosferă de sărbătoare: reîntoarcerea casei Versace pe podiumul festivalului, prima colecţie a lui Raf Simons pentru Dior şi extravaganţa fără limite a lui Lagerfeld.

Săptămâna Modei haute couture de la Paris a fost inau­gurată duminică de prima prezentare a casei Versace, condusă astăzi de Donatella, după 15 ani de la moartea fratelui său, Gianni. Înapoi la hotelul Ritz, unde celebrul creator de modă obişnuia să şocheze în fiecare sezon cu creaţiile sale, Donatella a prezentat o colecţie haute couture inspirată din cărţile de tarot. Şi, cu toate că a fost vorba de o colecţie pentru toamnă-iarnă, clasicul stil italian al casei a mers pe creaţii îndrăzneţe, strălucitoare şi provocatoare.

Dior

John Galliano, şters din memorie

Adevărata provocare a săptămânii a fost, însă, prima colecţie Dior semnată de noul director de creaţie, Raf Simons. Designerul, aflat pentru prima dată în ipostaza realizării unei colecţii haute couture, este recunoscut pentru influenţele sale minimaliste, fapt ce nu-l recomanda pentru extravaganţa de la Paris. Belgianul aflat la conducerea Dior de doar patru luni a reuşit, fără interviuri şi declaraţii, să facă cea mai puternică afirmaţie care să schimbe părerea despre el: colecţia sa.

 

 

 

 

 

 

 

Christophe Josse

Show-ul său a făcut referire strict la creatorul de modă Dior fără să urmeze linia instituţiei de modă şi trecutul ei apropiat. Inspiraţia designerului a pornit de la colecţia Dior din 1947, intitulată „New Look", şi a readus în atenţie stilul curat al casei de modă, îmbinat cu nuanţele arhitecturale ale lui Simons, conectându-se astfel la povestea Dior.

Belgianul Raf Simons a reuşit să demonteze toate prejudecăţile în privinţa sa şi, cel mai important, să şteargă orice urmă a lui Galliano din colecţiile casei. A conturat laturile îndrăzneţe şi surprinzătoare ale unor ţinute clasice, a exagerat aerul modern fără să dăuneze colecţiei şi a adus un tribut fondatorului casei. 

„A fost cel mai bun moment al casei Dior, cea mai curajoasă declaraţie făcută în cele 15 luni în care a stat fără un designer oficial, după concedierea lui Galliano", a scris Jess Cartner-Morley, editor de modă la „The Guardian". Prin conectarea vizuală a stilului personal al lui Simons la era lui Christian Dior în persoană, designerul a redesenat linia succesiunii casei de modă. 

Donatella Versace şi Alber Elbaz, designerul casei Lanvin, au lăudat colecţia şi l-au aplaudat pe designerul belgian care nu a dezamăgit. „Înainte de show,  mi-era foarte greu să-mi imaginez ce ar putea să facă Raf la Dior. Dar, de când am văzut primul model, totul a avut sens", a spus Donatella. Elbaz a descris colecţia drept „absolut poetică". „A fost perfecţiunea în stare pură. Astăzi a avut loc o căsătorie frumoasă între un designer şi o casă de modă", a adăugat Alber Elbaz. 

Karl Lagerfeld nu se dezice

Sunt case de modă care readuc suflul normal în industrie doar prin prezentările care uimesc de fiecare dată. Chanel, în frunte cu creatorul de modă Karl Lagerfeld, este una dintre ele. Prezentarea haute couture a avut loc la Grand Palais într-un decor cu un milion de camelii din mătase, potrivit cotidianului „The Telegraph". 

Lagerfeld a surprins prin ţinutele de iarnă propuse, chiar dacă propunerile erau pentru sezonul rece, lucru de care nu s-a ţinut cont aproape niciodată în prezentările haute couture. 

Prezentarea casei de modă Giambattista Valli a atras cele mai importante personalităţi din lumea modei, fiind una dintre cele mai mari ale săptămânii. Rochiile înflorate au fost vedetele colecţiei, în timp ce culori precum verdele şi roşul au dominat show-ul, aşa cum vor domina şi tendinţele pentru sezonul 
următor. 

"Înainte de show, mi-era foarte greu să-mi imaginez ce ar putea Raf să facă la Dior. Dar, de când am văzut primul model, totul a avut sens.''
Donatella Versace designer Versace

"A fost perfecţiunea în stare pură. Astăzi a avut loc o căsătorie frumoasă între un designer şi o casă de modă.''
Alber Elbaz designer Lanvin

Sursa: http://www.adevarul.ro/life/Moda_de_vis_de_la_Paris_0_731927089.html#

Citit 2526 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top