Franţa este pregătită pentru cedarea suveranităţii fiscale către zona euro, dacă ar rezolva criza

Franta este pregatita sa cedeze suveranitatea in favoarea partenerilor europeni, daca prin acest lucru s-ar putea stopa criza datoriilor din zona euro, a declarat ministrul pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve.

Franta este pregatita sa cedeze suveranitatea in favoarea partenerilor europeni, daca prin acest lucru s-ar putea stopa criza datoriilor din zona euro, a declarat ministrul pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve.

"Suntem constienti de faptul ca, pentru mai multa solidaritate, este nevoie de mai multa integrare, prin urmare mai putin suveranitate", a declarat Cazeneuve, relateaza Bloomberg.

"Problema nu este suveranitatea Frantei. Criza este foarte adanca si vrem sa organizam aceasta solidaritate, pentru a fi puternici in fata pietelor finaniciare", a adaugat ministrul.

La randul sau, presedintele francez, Francois Hollande, este un sustinator al emiterii de eurobonduri comune ale celor 17 state membre din zona euro, ca metoda de sprijinire a tarilor cu probleme. Politicienii germani au spus, in schimb, ca eurobondurile comune ar insemna si renuntarea la controlul asupra unor aspecte legate de finante.

Potrivit lui Cazeneuve, guvernele din uniunea monetara trebuie sa se inteleaga asupra unei supravegheri comune a bancilor pana la sfarsitul acestui an, pentru a calma pietele.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/franta-este-de-acord-sa-renunte-la-suveranitate-pentru-a-iesi-din-criza-zona-euro-1178477

Citit 2086 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top