Probleme la Peugeot Citroen: opt mii de concediaţi

Probleme la Peugeot Citroen: opt mii de concediaţi

PSA Peugeot Citroen anunţă măsuri radicale de redresare. Compania va închide o uzină şi va renunţa la opt mii de angajaţi în Franţa. Presa franceză vede anunţul ca pe o lovitură pentru industria auto franceză, unde nu a mai fost închisă nicio mare uzină de producţie de maşini în ultimii 20 de ani.

 

 

Compania franceză PSA Peugeot Citroen a anunţat că va renunţa la opt mii de angajaţi, aproape o zecime din efectivele din ţara de origine, iar anul viitor va înceta producţia auto a uzinei Aulnay-sous-Bois, care produce Citroen C3. Uzina are trei mii de angajaţi.

În vizor se află şi uzina de la Rennes, unde vor fi anulate 1.400 de posturi dintre cele 5.600 de acum.

Din cei opt mii de angajaţi la care se va renunţa, circa 3.800 vor fi oameni care activează în afara procesului de producţie.

Compania PSA Peugeot Citroen a lansat în 2009 un plan de reducere a costurilor, însă situaţia de pe pieţele auto europene, mai ales din cele sudice, afectează grav rezultatele şi necesită măsuri dure.

Vânzările PSA Peugeot Citroen în blocul comunitar au scăzut în primele cinci luni de la 776 de mii la 660 de mii.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/probleme-peugeot-citroen-opt-mii-concediati

Citit 3768 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top