50 de ani de prietenie franco-germană

Sursa: http://www.3news.co.nz

François Hollande şi Angela Merkel marchează duminică, la Reims, împlinirea a 50 de ani de la reconcilierea franco-germană, în contextul unei grave situaţii economice europene care afectează buna funcţionare a cuplului Franţa-Germania. Ceremonia a fost umbrită de profanarea a 40 de morminte ale unor soldaţi germani căzuţi &icir...

Imediat după ora 9.00 GMT (12.00, ora României), preşedintele francez a întâmpinat-o pe Angela Merkel, pe o ploaie intermitentă, la circa o sută de metri de catedrală, în aplauzele a câteva sute de persoane.

Cei doi au luat ulterior cuvântul în faţa Catedralei din Reims, un oraş-simbol al celor două războaie modiale, unde generalul De Gaulle şi cancelarul Konrad Adenauer au parafat reconcilierea franco-germană, pe 8 iulie 1962.

Întâlnirea simbolică de duminică dintre François Hollande şi Angela Merkel reprezintă "o ocazie privind reafirmarea stabilităţii prieteniei franco-germane şi de comemorarea a unui eveniment care a marcat memoria colectivă a celor două popoare şi a întregii Europe", se menţionează într-un comunicat al preşedinţiei franceze.
Ceremonia a fost umbrită de profanarea a 40 de morminte ale unor soldaţi germani căzuţi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în cimitirul militar Saint-Etienne-a-Arnes (40 kilometri de Reims).

"O spun astăzi cu privire la evenimente care s-au produs ieri seară: nicio forţă obscură şi cu atât mai puţin prostia, care îşi aduce adesea contribuţia, nu va putea alterea sentimentul profund al prieteniei franco-germane", a declarat preşedintele francez.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/50-ani-prietenie-franco-germana

Citit 4256 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top