Franta: Poetul kosovar Ali Podrimja, dispărut de la un festival de literatură, a fost găsit mort

Poetul kosovar Ali Podrimja, care dispăruse de marţi seara, a fost găsit mort, sâmbătă după-amiază, în apropierea localităţii Lodeve, în sudul Franţei, anunţă conducerea festivalului Vocea Mediteranei, unde scriitorul fusese invitat.

"Reprezentanţii festivalului au fost informaţi de Jandarmerie că a fost găsit, la patru kilometri de localitatea Lodeve", în departamentul Hérault, se arată într-un comunicat oficial citat de AFP.

Potrivit Prefecturii din Hérault, cadavrul nu prezenta urme de violenţă, anchetatorii aşteptând rezultatele autopsiei pentru a clarifica circumstanţele decesului.

În vîrstă de 70 de ani, Ali Podrimja "participase la o sesiune de lectură marţi după-amiază", în cadrul Festivalului Vocea Mediteranei.Organizatorii şi-au dat seama de dispariţie în aceeaşi seară, alertând autorităţile franceze.

Un oficial din cadrul festivalului reuşise să ia legătura cu el miercuri dimineaţă, prin telefon, dar nu a înţeles nimic, pentru că poetul kosovar nu vorbea bine nici engleză, nici franceză.
Poetul de limbă albaneză este autorul volumelor "Umbra Pământului" (1971) şi "Surâsul din colivie" (1994).

Citeste tot articolul:  http://www.adevarul.ro/international/Poetul_kosovar_Ali_Podrimja-disparut_de_la_un_festival_de_literatura-in_Franta-a_fost_gasit_mort_0_741525884.html

Citit 3772 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top