Cum devii proprietarul unei vile cu 10 euro?

sursa: incomemagazine.ro

Simpatico, o agentie de comunicatii din sudul Frantei, propune o loterie pentru bunuri imobiliare. Vile si apartamente pot fii castigate cu bilete al caror pret porneste de la numai 10 euro. In luna mai, un cuplu a intrat in posesia unei vile de 110 metri patrati, pentru care a platit 40 de euro. A fost rezultatul participarii lor tombola...

In luna mai, un cuplu a intrat in posesia unei vile de 110 metri patrati, pentru care a platit 40 de euro. A fost rezultatul participarii lor tombola imobiliara organizata de Simpatico, o agentie de comunicatii. Un concept unic in Franta, care seduce insa tot mai multi adepti.

Cu o contributie de numai 10 euro, agentia ofera inca posibilitatea de a castiga cinci bunuri, printre care o vila de 700.000 de euro la Marsilia sau un apartament cu doua dormitoare estimat la 320.000 de euro la Aix-en-Provence.

Tombola functioneaza pe principiul vanzarii participative, utilizat deja in Statele Unite. La originea conceptului se afla Leonard Simpatico, specialist in imobiliare. „Am pornit de la constatarea ca proprietarii reusesc cu greu sa vanda. Uneori, trebuie sa astepte intre 8 si 12 luni. La randul lor, cumparatorii nu pot obtine un credit. In prezent, 40% dintre dosarele depuse sunt respinse de bancheri, iar preturile se mentin la cote ridicate. Prin urmare, am incercat o solutie alternativa”, a explicat Laetitia Palermo, director de comunicare.

Respectivele bunuri sunt achizitionate de la particulari de agentie, care suporta inclusiv cheltuielile notariale. Ulterior, ele sunt scoase la loterie pe situl de Internet al Simpatico. Vizitatorii intersati de o proprietate isi pot crea un cont, platind, totodata, un prim bilet de 10 euro. Pentru a-si multiplica achizitiile, ei pot cumpara maxim 5 asemenea tichete.

Cand valoarea bunului respectiv este atinsa, se procedeaza la tragere la sorti pentru aflarea numelui castigatorului, care intra in posesia noii sale locuinte fara sa mai plateasca altceva. Totul dureaza cateva luni.

Un concept simplu , dar dificil de pun in practica din punct de vedere legal, explica Laetitia Palermo. Fiind vorba de o loterie si nu de un joc de noroc, Simpatico a fost obligat sa gandeasca si sa posteze pe site regulamentul de rambursare a sumelor angajate de cei care au avut ghinion. Conditia este ca acestia din urma sa-si solicite restituirea banilor in scris. Or, pana acum numai 8% dintre participanti au avut astfel de pretentii.

Agentia numara 25.000 de participanti, obiectivul fiind de a se ajunge la 50.000. „Vom lansa o rubrica noua pe site, cu bunuri preselectionate si a caror scoatere la loterie se va face in urma votului internautilor”, a adaugat Laetitia Palermo.

 

Citeste tot articolul:  http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/cum-devii-proprietarul-unei-vile-cu-10-euro-19791.html?utm_medium=RSS

Citit 2350 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top