Olimpiada de la Londra sporeşte securitatea în Franţa

Olimpiada de la Londra începe vineri, 27 iulie.

Febrilitatea care creşte la Londra, pe măsură ce se apropie începutul Jocurilor Olimpice de vară se resimte şi în Franţa, unde autorităţile iau de exemplu măsuri excepţionale pentru securitatea traficului de călători.

Pe durata Jocurilor Olimpice, Franţa a mobilizat 2.500 de poliţişti şi 2.000 de jandarmi suplimentari. Cu atât mai mult cu cât traficul s-a intensificat în nordul Franţei: 60 de delegaţii şi 450 de mii de vizitatori vor fi în tranzit pe teritoriul francez în drum spre Londra sau întorcându-se din Marea Britanie.

Măsuri de securitate speciale au fost luate în gările şi în porturile din Normandia, dar şi la Gara de Nord din Paris, de unde pleacă trenul de mare viteză spre Londra. “Riscul unor acţiuni teroriste rămâne bineînţeles ridicat”, a declarat pentru Agenţia France Presse purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. Autorităţile franceze colaborează cu cele britanice pentru evitarea oricăror incidente şi pentru a reacţiona rapid în caz de accident sau incident.

Jocurile Olimpice de la Londra n-au început încă, dar grupul Eurotunnel, care exploatează tunelul feroviar de sub Marea Mânecii anunţă deja primele beneficii datorate acestui eveniment. Efectul Olimpiadei se exprimă prin cinci milioane de euro beneficiu net pe primul semestru al acestui an. Mai multe întreprinderi franceze au beneficiat de acest context, pentru a se impune şi a obţine contracte importante. Drapelele celor 204 delegaţii care merg la Londra sunt cusute de o mică firmă franceză. Mai multe companii franceze specializate în echipament sportiv au mai beneficiat de contracte, dar, cum arată Agenţia France Presse, 90% dintre contractele ocazionate de această manifestare sportivă au fost obţinut de firme britanice.

În ceea ce priveşte delegaţia franceză care s-a deplasat la Londra, ea numără 332 de atleţi dintre care 186 sunt bărbaţi şi 146 femei. Vârsta medie a atleţilor din echipa olimpică franceză este de 27 de ani.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/olimpiada-londra-sporeste-securitatea-franta

Citit 4050 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top